Gazdaság

A Valutaalap is berágott az Orbán-kormányra

Nemcsak az EKB, hanem az IMF sem szereti, ha kész tények elé állítják.

Fagyosabbá vált a viszony a hazánkban tartózkodó IMF-delegáció és a kormány között, mert a magyar fél kész tények elé állította a Valutaalapot az idei adócsomag ügyében. Az IMF nemcsak a rugalmatlan hozzáállás miatt neheztel, hanem szakmai kifogásai is vannak – írja az Index.

A küldöttségnek az sem tetszik, hogy a jövő évi költségvetési elképzelések kidolgozatlanok, de a bajok fő forrása, hogy a kormány lényegében nem hajlandó tárgyalni idei intézkedéseiről, a jövő héten elfogadandó adócsomagról, benne a bankadóról – értesült több forrásból a hírportál.

A Valutaalap egyik vezetője már korábban is jelezte, hogy az IMF nem szereti, ha kész tények elé állítják, de a kormányt nem hatotta meg az intelem, közölte, hogy az adócsomagot úgy fogja a parlament elfogadni, ahogy azt benyújtották a parlamentnek.

Az Index egyik forrása szerint a Valutaalapnak komoly szakmai kifogásai is vannak. Az IMF az ország méretéhez képest nagynak tartja a bankadót és azzal sem ért egyet, hogy a kormány a társasági adónál kíván végrehajtani adócsökkentést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik