Üzleti tippek

Dolgozónként 4 millió forintra pályázhatnak a kkv-k

Oláh Tibor / MTVA / Bizományosi
Oláh Tibor / MTVA / Bizományosi
Minimum négyezer munkahely jöhet létre a mikro-, kis- és középvállalkozásoknál a munkavállalói létszám növelésére és a kapacitások bővítésére meghirdetett új pályázatnak köszönhetően – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Bodó Sándor hozzátette: a mintegy 13,7 milliárd forintos keresztösszegű pályázatra olyan vidéki vállalkozások jelentkezését várják, amelyek vállalják, hogy működő vagy újonnan létrehozott telephelyükön legalább három, maximum 25 dolgozóval bővítik a foglalkoztatottak létszámát augusztushoz képest. Magyarországon a foglalkoztatottak kétharmada kkv-nál dolgozik.

Az államtitkár elmondta azt is, hogy egy munkavállalóra maximum 4 millió forintot igényelhetnek a vállalkozások. Az alkalmazott bérköltségét 8 hónapig finanszírozza a program, de a társaságnak vállalnia kell, hogy még további 8 hónapig foglalkoztatja a pályázat segítségével felvett dolgozókat. A támogatás maximum bruttó 309 ezer forint havi jövedelmet és az ahhoz kapcsolódó szociális hozzájárulási adót fedezi.

A kiírás iránt nagy az érdeklődés, körülbelül 110 cég jelentkezett az ipar, az építőipar és a kereskedelem területéről, és a pályázó vállalkozások 6-8 embert vesznek fel – számolt be róla az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik