Üzleti tippek

Többen igényelhetik a munkaerő-támogatást

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI
Június elsejével kibővül a Vállalatok munkaerő támogatása program, amelybe nyártól minden, legalább egy hónapja regisztrált álláskereső bekapcsolódhat. Az újonnan csatlakozók esetében az eddig öt hónapos támogatási időszak fél évre hosszabbodik meg – jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Bodó Sándor hozzátette: a program mostanáig több mint tízezer ember munkába állását segítette, a támogatottak létszáma a bővítésnek köszönhetően akár a többszörösére is nőhet.

Nyártól a program keretében minden, legalább egy hónapja regisztrált vagy 25 év alatti álláskereső könnyebben juthat újra munkához. A támogatás mértéke teljes munkaidős foglalkoztatás esetén havonta a bérköltség – vagyis a bruttó munkabér és szociális hozzájárulási adó – fele, de legfeljebb 100 ezer forint lehet.

A munkaadók az új feltételekkel álláskeresőnként összesen akár 600 ezer forint támogatásban is részesülhetnek. A felvett munkavállalót legalább 6 hónapig foglalkoztatni kell. A munkaadó vállalja azt is, hogy ebben az időszakban közös megegyezéssel nem szünteti meg a résztvevő munkaviszonyát.

A cég működésével összefüggő okból nem mondható fel a programba bevont, illetve a vele azonos vagy hasonló munkakörben foglalkoztatott munkavállaló munkaviszonya sem a támogatás ideje alatt – részletezte az államtitkár.

A támogatási lehetőségre folyamatosan lehet jelentkezni a helyileg illetékes járási hivatalok foglalkoztatási osztályainál. A részletes feltételek és dokumentáció a munka.hu honlapon érhető el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik