Üzleti tippek koronavírus

Érdemes sietni az áprilisi bértámogatás igénylésével

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI
A következő hónapra is jár az ágazati bértámogatás. Azoknak a vállalkozásoknak, amelyek március 28-ig jelezték igényüket, nem kell újból beadni a kérelmüket. Aki viszont nem kérte még, az ne várjon a végső határidőig, mert gyorsabban hozzájuthat a támogatáshoz – hívta fel a figyelmet a Niveus Consulting Group.

A veszélyhelyzet ideje alatt egyes gazdaságvédelmi intézkedésekről szóló kormányrendeletek módosításáról szóló 147/2021. (III. 27.) rendelet alapján az ágazati bértámogatás csak azon munkaadók esetén hosszabbodik meg automatikusan, amelyek március 28-áig benyújtották az ezzel kapcsolatos igényüket.

Azon vállalkozás, amelyik korábban még nem kérelmezte a támogatást, április 30-áig teheti ezt meg – jegyezte meg Bagdi Lajos, a Niveus adótanácsadási partnere.

Tapasztalatok alapján a támogatások kifizetése valóban felgyorsult, ezért, ha valaki nem szeretné kivárni az április 30-ai határidőt, várhatóan hamarabb is hozzájuthat a pénzhez – véli a szakértő.

A kormányrendeletből az is kiderül, hogy akik a továbbiakban nem kérik a támogatást, erről április 6-áig nyilatkozhatnak a fővárosi és megyei kormányhivataloknál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik