Üzleti tippek koronavírus

A kamarai tagdíj felével lehet segíteni a bajba jutott cégeknek

Oláh Tibor / MTVA / Bizományosi
Oláh Tibor / MTVA / Bizományosi
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara arra kéri önkéntes tagjait, hogy ha módjuk van rá, akkor a kérelmezett tagdíjmérséklést vagy annak egy részét ajánlják fel a nehéz helyzetbe került budapesti vállalkozásoknak.

Ez a lehetőség idén azokra a cégekre vonatkozik, amelyek rendezett tagsági viszonnyal rendelkező önkéntes tagok, és amelyek nettó árbevétele nem haladja meg az évi 4 milliárd forintot. A tagdíjkedvezmény összege felajánlható a koronavírus-válság miatt bajba jutott cégeket támogató – 75 millió forinttal létrehozott – Szolidaritási Alap számára.

A BKIK ezzel a döntéssel 2021-ben akár további 65 millió forinttal segítheti közvetlenül a fővárosi tagvállalatok gazdasági fennmaradását. Az alap számára az üzleti szféra bármely tagja juttathat direkt támogatást.

„A válság sújtotta iparágakban tevékenykedő budapesti mikro-, kis- és középvállalkozások egyre romló helyzete csak közös, előremutató intézkedésekkel és összefogással kezelhető. Itt az idő a cselekvésre, hiszen a járvány második és harmadik hullámának terheit a tavaly tavaszi első országos korlátozások által már ’kivéreztetett’, tartalékait felélt cégek már nem képesek önerejükből tovább finanszírozni” – mondta Nagy Elek, a BKIK elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik