Üzleti tippek

1400 embert vesz fel a komáromi akkumulátorgyár

Megkezdte a toborzást és az új kollégák képzését az SK Battery Manufacturing Kft.

A dél-koreai vállalat szeptemberben induló új egysége számos területre keres kollégákat, a gépkezelő-operátor, a létesítményüzemeltetési- és karbantartó technikus, illetve a mérnök munkakörök mellett pénzügy, IT, beszerzés és adminisztratív feladatokra.

Az ipar 4.0. technológiát alkalmazó üzem Európa egyik vezető autógyártójának kapacitásigényét fogja direkt beszállítással biztosítani. Ennek keretében évente több mint 140 ezer elektromos autót (termelési kapacitás 10GWh/év) fognak ellátni harmadik generációs, 500 kilométer megtételére képes EV-akkumulátorokkal.

A Komáromban alkalmazott gyártástechnológia Magyarországon és az Európai Unióban is egyedülálló. A teljes üzem robotokkal automatizált, ami csökkenti az operátorok fizikai terhelését és érdekessé, felelősségteljesebbé teszi a munkát.

Az első EV (elektromos autó) akkumulátorok próbagyártása 2020 utolsó negyedévében indul. A társaság 2021-ben mintegy 1000 munkatárs felvételét tervezi.

Az SK Group Dél-Korea legnagyobb energia-vegyipari cége. Legújabb leányvállalatuk az SK Battery Manufacturing Kft. komáromi gyára. A 239 milliárd forintos beruházás 2019 februárjában indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik