Üzleti tippek

2 milliárd forintra pályázhatnak a startupgyárak

Szeptember 18-ig pályázhatnak az inkubátorok szakértői tevékenységeik és mentorálási szolgáltatásaik támogatására az NKFIH által meghirdetett kétmilliárd forint keretösszegű Startup Factory felhívásra – közölte a hivatal elnöke.

Birkner Zoltán ismertette, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakpolitikai támogatásával meghirdetett felhívásban pályázatonként 150-300 millió forint támogatás nyerhető. Az eredményhirdetés 2020 utolsó negyedévében várható.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal tavalyi felméréséből kiderült, hogy a magyar startup-ökoszisztéma fejlesztéséhez leginkább továbbfinanszírozásra és új típusú mentorálásra, szolgáltatás-összekötés fejlesztésére, valamint a magyar állam által eddig megfinanszírozott szakmailag legkiemelkedőbb inkubátorházak működtetésére van szükség.

Ezért a pályázat célja is, hogy a támogatáshoz jutók innovatív startupokat támogassanak az ötletfázistól a prototípusfejlesztésen át a piacra vitelig, és segítsék őket a fenntartható üzleti modell kialakításában, valamint a befektetésre alkalmasság elérésben – idézte az elnököt az MTI.

Kölkedi Krisztián, az NKFIH főosztályvezetője kitért arra is, hogy a pályázaton a korábbi felhívásokban támogatott, illetve azok az inkubátorok vehetnek részt, amelyek korábbi inkubátorpályázatokban bejutottak a szóbeli fordulóba, de nem kaptak támogatást. Viszont az azóta eltelt időszakban legalább három éven át inkubációs tevékenységet folytattak.

Kiemelt fotó: MTI / Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik