Üzleti tippek koronavírus

Az Apple lehúzza a rolót Kínában

Hétfőn újraindul a sanghaji értéktőzsde, miközben újabb óriáscég jelentette be, hogy a koronavírus miatt ideiglenesen zárva tartja helyi üzleteit.  

Azok után, hogy több amerikai vállalat, így a Google, az Amazon, a Microsoft, valamint a Starbucks és a McDonald’s is bezárta irodáit, illetve boltjait, az Apple is bejelentette, hogy február 9-éig nem nyitnak ki a kínai üzletei.

A társaság megjegyezte, hogy a koronavírussal összefüggő óvintézkedésről van szó, aminek keretében ideiglenesen zárva tartják helyi irodáikat és 42 boltjukat. Az Apple online üzletei ugyanakkor továbbra is működnek.

8 nap alatt felhúzták a koronavírusos betegeket fogadó kórházat Vuhanban
Körülbelül négyezer munkás éjjel-nappal dolgozott az építkezésen.

Az „almás cég” egyik legfontosabb piacának számít Kína, ahol az előző pénzügyi évben a forgalma elérte a 44 milliárd dollárt.

Vasárnap ugyanakkor a sanghaji tőzsdefelügyelet bejelentette, hogy nem húzza tovább az időt, és engedélyezi a kereskedés újraindítását.

A legnagyobbnak számító kínai börzén utoljára január 23-án volt kereskedés, majd a holdújévi ünnepek miatti munkaszünet után január 31-én kellett volna újranyitnia. Ezt azonban a tőzsdehatóság nem engedélyezett a koronavírus hatásaira hivatkozva. Egyes várakozások szerint a sanghaji tőzsde jelentős mínuszban kezdhet hétfőn – összegezte az MTI.

A tőzsdefelügyelet engedélyezte továbbá a kínai cégeknek, hogy a tervezettnél később hozzák nyilvánosságra a tavalyi évről szóló eredményeiket, de ezt legkésőbb április végéig meg kell tenniük

Kiemelt fotó: biztonsági őr egy zárva tartó Apple üzletben, Pekingben. (MTI/EPA/Vu Hong)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik