Üzleti tippek

Sikertippek üzleti nagyágyúktól és influencerektől

Immár 12. alkalommal rendezi meg a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) a magyar gazdasági „utánpótlás-nevelés” legfontosabb eseményét, a Fiatal Vállalkozók Hete – Karrier&Üzleti Show-t.

A november 18. és 22. között zajló rendezvény előadásain ismert cégek vezetői osztják meg sikertippeiket a fiatalokkal a Budapesten és hat vidéki városban.

A fővárosi program a Bálnában november 20-án szerdán, 15 órától indul a „Vállalkozz az Életre!” nappal. Színpadra lép Kedves Ferenc üzletember, Langár Tamás, a Frei Café társtulajdonosa, de bemutatkozik a cukorkából milliárdossá lett Felföldi József is.

A vállalkozó influencerek közül Kulcsár Edina, Szabó András Csuti, Kárpáti Rebeka és Tomán Szabina segítenek, hogyan robbanhat be egy fiatal az Instán.

A közösségi gazdaságban (sharing economy) rejlő lehetőségeire és a startup világ kulissza titkaira is fény derül a Rendi.hu, az Oszkar.hu és a Foxpost által. Sőt, a „Magyarok az űrből” szekcióban Farkas Bertalan űrhajós történetei és az űrben rejlő végtelen üzleti lehetőségek is feltárásra kerülnek.

Vállalkozz az üzletre!

Ez a november 21-i budapesti program mottója. A WizzAir történetéről a cég vezérigazgatója, Váradi József tart előadást. A résztvevők megismerhetik a Mogyi Kft. sztoriját, valamint olyan évszázados magyar márkák történeteit is, mint a Gundel, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra vagy a Fővárosi Állatkert.

Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött eseménysorozatot Budapesten, Szombathelyen, Szegeden, Miskolcon, Nyíregyházán, Zalaegerszegen és Győrben rendezik meg. Részletes információk: fiatalvallalkozokhete.hu Kiemelt szerepet kap, sőt újradefiniálják majd az innovációt is: előadást tart Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, de a Continental és az Ericsson és az EMIKA Zrt. új oldalairól is szó lesz a rendezvényen.

A pénzügyek világába az OTP és a Mastercard vezeti be a résztvevőket, akik a Béres Gyógyszergyár és Oázis Kertészet új generációs vezetőitől azt is megtudhatják, hogy mik lehetnek a nehézségek és a sikertrükkök a céges generációváltás területén.

Kiemelt fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik