Üzleti tippek

A GVH rábólintott a Tesco és a Media Markt bizniszére

A Gazdasági Versenyhivatal a győri Tesco áruház elektronikai üzletágának átvételét vizsgálta a Media Markt által. A most lezárult eljárásban a hatóság arra a következtetésre jutott, hogy a tranzakció nem jár káros versenyhatásokkal.

Átalakítják a Tesco áruházakat
Szinte bevásárlóközponttá alakulnak át a hipermarketek.

Az ügy előzménye, hogy a GVH korábban már engedélyezte, hogy a MediaMarkt kilenc helyszínen (Budapest, Veszprém, Sopron, Baja, Esztergom, Szekszárd, Dunaújváros, Kaposvár, Tatabánya) üzemeltessen eladótéren belüli, úgynevezett shop-in-shop üzletet a Tesco-Global Áruházak Zrt. értékesítési helyszínein.

A részletes elemzés szerint a Media Markt piaci részesedése ugyan viszonylag magas a műszaki fogyasztási cikkek kiskereskedelmének győri piacán, azonban a tranzakció nem változtat ezen jelentősen. Győrben több érdemi versenytárs is jelen van, emellett bizonyos fokú versenyt az online szereplők is támasztanak. A fogyasztók árérzékenyek, és választásukat ár-összehasonlító oldalak segítik.

Az elektronikai kiskereskedelmi cég már a tranzakciót megelőzően betelepült a győri Tesco áruházba egy rövid távú bérleti szerződés megkötésével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik