Üzleti tippek

Húsz virsliből három bukott meg az ellenőrzésen

A közelgő szilveszter előtt az ITM Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma virsliket vizsgált meg. Az ellenőrzés a húskészítmények fehérje-, zsír-, nedvesség- és sótartalmára terjedt ki.

A vizsgált termékekből háromnál találtak a szakemberek problémát a laboratóriumi ellenőrzés során. Ezek a Pikok füstölt sertésvirsli, Hercsi Bécsi virsli és a Landhof frankfurti sertésvirsli. A teljes listát itt nézheti meg.

Az egyik termék zsírtartalma meghaladta az előírt határértéket, egy másiké pedig a címkén feltüntetett értéknél volt jelentősen magasabb. A harmadik esetben pedig a termék fehérjetartalma nem érte el az Élelmiszerkönyvben előírt minimumot.

A fogyasztóvédelmi hatóság a vásárlók megtévesztése miatt bírságot szabott ki, a gyártókat az Élelmiszerkönyv előírásainak betartására kötelezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik