Üzleti tippek
Gyula, 2016. szeptember 29.
Az új elõírásoknak megfelelõen magasabb hústartalommal készült virsli a Gyulahús Kft. Kétegyházi úti telepén 2016. szeptember 29-én. A húsipari készítményben 40-rõl a kötelezõ 51 százalékra emelkedett a hústartalom alsó határa.
MTI Fotó: Rosta Tibor

Húsz virsliből három bukott meg az ellenőrzésen

24.hu
24.hu

2018. 12. 27. 14:11

A közelgő szilveszter előtt az ITM Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma virsliket vizsgált meg. Az ellenőrzés a húskészítmények fehérje-, zsír-, nedvesség- és sótartalmára terjedt ki.
Korábban a témában:

A vizsgált termékekből háromnál találtak a szakemberek problémát a laboratóriumi ellenőrzés során. Ezek a Pikok füstölt sertésvirsli, Hercsi Bécsi virsli és a Landhof frankfurti sertésvirsli. A teljes listát itt nézheti meg.

Az egyik termék zsírtartalma meghaladta az előírt határértéket, egy másiké pedig a címkén feltüntetett értéknél volt jelentősen magasabb. A harmadik esetben pedig a termék fehérjetartalma nem érte el az Élelmiszerkönyvben előírt minimumot.

A fogyasztóvédelmi hatóság a vásárlók megtévesztése miatt bírságot szabott ki, a gyártókat az Élelmiszerkönyv előírásainak betartására kötelezte.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.