Üzleti tippek

Sokan kíváncsiak az okosgyárak kulisszatitkaira

A Modern Gyárak Éjszakáján idén több mint 3000 látogató vett részt, ami másfélszerese a tavalyi nézőszámnak.

A 16 legnépszerűbb gyár bemutatása teltházzal ment, ezeknél a cégeknél a maximalizált látogató létszám többszörösére lett volna igény. A résztvevők közül a legaktívabbak az egyetemisták és a pályaválasztás előtt állók voltak. Ők most bepillantást nyerhettek abba, hogy milyen perspektívát kínálnak az okosgyárak mint üzleti partnerek vagy munkáltatók.

Például a Schaeffler debreceni gyárába a vártnál is többen érkeztek, hogy megnézzék, a FAG Magyarország Ipari Kft. hogyan járul hozzá a jövő mobilitásához.

Nagykanizsán a Tungsram is népszerű volt, már több héttel a rendezvény előtt beteltek a regisztrációs helyek. Akik időben jelentkeztek, Európa legnagyobb fényforrásgyárának fénycsőgyártó részlegét nézhették meg. Érdekesség, hogy a nagykanizsai üzemben gyártották például azokat a lámpákat, amelyeket a Fantom visszatér című James Bond film elkészítéséhez is használtak.

A szervezők szerint a rendezvénysorozat elérte célját, egyre több kkv képviselője és magánszemély kíváncsi arra, hogy milyen lehetőségeket kínál a negyedik ipari forradalom és ennek zászlóshajói, az okosgyárak.

Az IoT már nem csak a kísérletező kedvű cégek gyakorlóterepe
Menedzselt IoT-megoldásokkal lép piacra az Invitech az IoT Insights bevezetésével.

A rendezvény a 2,35 milliárd forint uniós támogatásból megvalósuló GINOP Ipar 4.0 projekt egyik állomása volt, amelyet az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. (IFKA) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) részvételével létrejött konzorcium valósított meg. A program célja a hazai termelő kis- és középvállalkozások fejlesztésének elősegítése az Ipar 4.0 termelési rendszerek technológiai, ipari automatizálási, vezérlési megoldásai iránt.

Kiemelt fotó: MTI / Illyés Tibor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik