Üzleti tippek
Budapest, 2017. március 31.
A Budapesti Értéktõzsde épületrésze a fõváros V. kerületében, a Szabadság téri Bank Centerben. 
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Beújít a Budapesti Értéktőzsde

24.hu
24.hu

2018. 10. 04. 20:53

Új részvénykategória-rendszert vezetnek be a leendő és a meglévő kibocsátók számára, aminek a célja, hogy a BÉT jobban illeszkedjen a legjobb nemzetközi gyakorlatokhoz.
Korábban a témában:

A módosítások 2019. január 1-jén lépnek hatályba az új belépők számára. A már tőzsdére bevezetett kibocsátókra egy év türelmi idő vonatkozik, így rájuk 2020. január 1-től lesznek érvényesek a módosítások.

A változások között kiemelik: a standard kategóriába való belépési küszöb esetében a vállalat árfolyamértéke el kell, hogy érje a 250 millió forintot. Legalább 10 százalékos közkézhányad szükséges. Ez azt jelenti, hogy vagy 100 millió forint értékű papír forogjon közkézen, vagy a cég legalább 100 tulajdonossal kell, hogy rendelkezzen. További feltétel, hogy az adott társaság legalább egy év lezárt üzleti évvel kell, hogy rendelkezzen.

Megszűnik az eddigi kettős rendszer, amelyben más kritériumok voltak érvényben a bevezetésekre és mások a kategória-felülvizsgálatokra. Ezt követően az árfolyamérték és közkézhányad minimumok folyamatos fenntartását ellenőrzi majd a BÉT féléves felülvizsgálatok keretében mind a Prémium, mind a Standard kategóriában.

Megszűnik a nyilvános tranzakció követelménye a Standard kategóriában. Az új szabályozás életbelépése után megszűnik a T kategóriába történő belépés lehetősége is, helyette a BÉT Xtend piac várja a főpiac előszobája iránt érdeklődő vállalkozásokat.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény emlékeztet: az új piaci struktúra lényege az, hogy a szabályozott piacon maradjanak, illetve nagyobb számban jelenjenek meg a tőzsdei szereplésre legalkalmasabb kibocsátók.

Kiemelt fotó: MTVA / Jászai Csaba

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - NOVEMBER 29: U.S. President Donald Trump answers questions from the press while departing the White House November 29, 2018 in Washington, DC. Trump answered numerous questions regarding his former attorney Michael Cohen's recent court appearance and testimony before departing. (Photo by Win McNamee/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.