Üzleti tippek

Radikális változásokat hozhatna a távegészségügy

A technológiai innovációk a krónikus betegségek kezelésében és az idősgondozásban is segíthetnének.

A távegészségügybe fektet a Getronics. A holland központú informatikai cég ugyanis a távegészségügyi platformokat fejlesztő Victrix SocSan befektetőjévé válik.

A vállalat célja, hogy új digitális adatforrásokon alapuló, magas hozzáadott értéket képviselő, hatékony megoldásokat dolgozzon ki. Az évi 1,3 milliárd dollár forgalmat bonyolító ICT-csoport az iparág meghatározó szereplője Európában, a csendes-óceáni térségben, valamint Észak- és Latin-Amerikában.

A Victrix 2016-ban alakult európai digitális távegészségügyi szakemberek részvételével. A társaság olyan szoftveres platformot hozott létre, amely a legfrissebb piaci igények alapján hatékonyan képes összehangolni az egészségügyi és szociális ellátó rendszereket.

Fejlesztésük új modellt valósít meg azzal, ahogyan az egészségügyi és a szociális ellátás legkülönbözőbb forrásaiból származó adatokat használja és elemzi. Ezáltal a krónikus betegségek kezelésében, valamint az idősek gondozásában és ellátásában is kedvező költségű és hatékony, proaktív beavatkozásokra képes.

A mostani befektetés a Getronics innovációs inkubátor programjának része. A cég széles körben végzett piackutatásai is megerősítették, hogy van igény a radikális innovációra a hagyományos távegészségügyi szolgáltatások piacán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik