Üzleti tippek

Egyre nagyobb biznisz az adatbányászat

A PwC Magyarország felvásárolta a Data Solutions-t. Az akvizíciót követően még erőteljesebben az adatalapú termékek fejlesztésére fókuszálnak.

A Data Solutions Kft. tíz éve működő magyar hátterű cég, amelynek fő szolgáltatási területe a prediktív elemzések készítése, az adatbányászat, illetve adattárházak, adatpiacok létrehozása és elemzése. Az akvizíciót követően mintegy 15 fős szakértői csapattal bővült a pénzügyi tanácsadó vállalat magyarországi irodája.

„Az elmúlt években rengeteg IT-rendszert vezettek be az ügyfeleink, amelyek kiválasztásában, implementálásában mi is segítettük őket. A kiépített üzleti folyamatokat workflow motorokkal támogatják, ezáltal elképesztően nagy mennyiségű adat keletkezik náluk. A kérdés pedig az, hogy mi fog történni ezekkel az adatokkal, hogyan tudjuk segíteni az ügyfeleket ezek felhasználásában annak érdekében, hogy még színvonalasabb legyen az ügyfélkiszolgálásuk” – összegezte Kerekes Antal, a technológiai tanácsadási területért felelős cégtárs.

„Olyan képességet szerettünk volna megszerezni, amellyel hatékonyan tudjuk a keletkező adatokat kinyerni, feldolgozni, és a végén üzletileg releváns eredményeket kivonni belőlük. Ezáltal is elősegítve a megfelelő döntéshozatalt a szervezeteknél” – tette hozzá.

Az energetika és az államigazgatás felé is nyitnak

A két társaság 2016 óta stratégiai partnerként dolgozott közös projekteken. A PwC Magyarország technológiai tanácsadói a digitális stratégia kialakítását végezték, míg a Data Solutions munkatársai a többi között az ügyfélszegmentáció, a digitális affinitás és az új digitális szolgáltatások piaci potenciáljának értékelése területén támogatták a folyamatokat.

„Egyik fő célkitűzésünk, hogy a vállalati adatvagyon kiaknázását célzó szolgáltatásainkat a telekommunikációs és a pénzügyi szektoron kívül egyéb területeken is ismertté tegyük, így például az energiaszektorban és az államigazgatásban is” – mondta Oltyán Gábor, a Data Solutions Kft. korábbi ügyvezetője.

Kiemelt fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik