Üzleti tippek
Business class picture taken in studio.

Digitális újratervezés zajlik a pénzügyi világban

Sipos Anikó
Sipos Anikó

újságíró. 2018. 08. 29. 19:57

A megfelelően képzett szakemberek hiánya ebben a szektorban is komoly fejtörést okoz.
Korábban a témában:

Növelik a pénzügyi vezetők a digitális transzformációval kapcsolatos kiadásokat annak érdekében, hogy versenyelőnyt szerezzenek – derül ki a Grant Thornton kutatásából. A digitális megoldások bevezetése, a hagyományos üzleti folyamatok új alapokra helyezése, valamint az ehhez kapcsolódó szervezeti átalakítás jelenti ma a cégek életében az egyik legnagyobb kihívást.

A több mint 300 vezető megkérdezésével készült kutatás rámutat arra is, hogy a válaszadók több mint kétharmada (69 százaléka) tervezi növelni befektetéseit olyan technológiák területén, amelyek gyorsítják az üzleti változás folyamatát. Körülbelül 40 százalékuk tervez több mint 10 százalékos növekedést a következő egy évben.

41 százalék úgy érzi, hogy a digitális átalakulásába való befektetés olyan versenyelőnyt biztosít cégeik számára, mellyel képesek megkülönböztetni magukat a piacon. A digitális transzformációs kiadások megtérülésének a mérése ugyanakkor problémát jelenthet. A megkérdezettek csupán 12 százaléka gondolja úgy, hogy rendelkezésére állnak a megfelelő pénzügyi mérőszámok.

Gyorsan kamatoztatható előnyök

Az új technológiák alkalmazása akár azonnali előnyöket is jelenthet, hiszen az automatizálás középpontjában alapvetően a műveletek egyszerűsítése és a tőke felszabadítása áll. A digitalizációnak köszönhetően egyszerűsödhet a jelentéskészítés folyamata. Javulhat az adatbányászat, és a stratégiai elemzések hatékonysága, ahol jobb adatminőség érhető el, optimalizálhatóak a folyamatok, a hibák és a költségek pedig csökkenthetők.

A képzett munkaerő hiánya itt is problémákat okoz

A válaszadók szerint a legnagyobb fejtörést a megfelelő képességekkel és képzettséggel rendelkező alkalmazottak bevonzása és megtartása jelenti. A megkérdezettek több mint fele a meglévő kollégák átképezésében, átcsoportosításában gondolkozik, és csupán 20 százalékuk gondolkozik új munkatársak felvételében. További 17 százalék pedig harmadik félnek történő kiszervezéssel tervezi biztosítani a technológiailag képzett munkatársak rendelkezésre állását.

A felmérésből ugyanakkor az is kiderül, hogy a legtöbb vezető saját felkészültségében is kételkedik, ugyanis körülbelül 90 százalékuk elismerte, hogy a jelenleginél sokkal erősebb adatelemzési készségre lesz szükségük. A jövő sikeres munkavállalójának pedig innovatívnak, nyitottnak és kicsit „mindenesnek” is kell lennie, hogy értse és naprakészen kövesse a folyamatos változásokkal járó folyamatokat.

Be kell látnunk, hogy eszközök és a technológia önmagában nem képes átalakítani az üzletet. Elengedhetetlen a digitális know-how sikeres integrálása a szervezeti működésbe, hogy az alkalmazottak teljes mértékben elsajátítsák a szemléletmódot, és rendelkezzenek a szükséges képességekkel ahhoz, hogy megvalósítsák – hívta fel a figyelmet Kővágó János, a Grant Thornton Corporate Finance magyarországi üzletágának az ügyvezetője.

A pénzügy és az IT további összefonódása

Az eredmények egyértelművé tették, hogy a pénzügyi vezetőknek több felelősséget kell vállalniuk, és jobban meg kell ismerniük az átalakuló technológiákat, valamint szorosabb együttműködésre van szükségük az informatikai vezetőkkel is. Kővágó János úgy véli, először a tulajdonosi és menedzsment szinten kell megjelennie a változtatásra való hajlandóságnak, ezt követően várható el a beosztottaktól is a nyitottság.

A végső cél az, hogy a jövő fókuszú technológiai beruházások egyensúlyban legyenek a szervezet operatív igényeivel. Annak érdekében, hogy ez a folyamat sikeres legyen, érdemes hátra lépni egyet, és megvizsgálni a rövid- és középtávú célkitűzéseket a következő területeken: működési minőség, ügyfél- és munkavállalói elkötelezettség, versenyelőnyök, illetve tehetségek biztosítása.

A rendelkezésünkre álló megnövekedett adatmennyiség kétségtelenül egyre jobb alapot ad a reális változásokhoz, azonban nincs gyors megoldás a digitális átalakítás megvalósításához. A szervezeteknek ma úgy kell dolgozniuk az új technológiák elfogadásán és bevezetésén, hogy azok segítsenek mind a jelenlegi, mind a jövőbeli üzleti modellek megvalósításában – összegezte az ügyvezető igazgató.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Küszöbön a nagyobb havazás

Kommentek

LOS ANGELES, CA - JANUARY 15: Kayla Kohn, right, a 12 grade english teacher at The Accelerated Schools, a community of public charter schools in South Los Angeles joins fellow teachers as they picket outside the school on second day of the Los Angeles school teachers strike on January 15, 2019 in Los Angeles, California. (Photo by Al Seib / Los Angeles Times via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.