Üzleti tippek

Sokat hibázott az MKB, jegybanki bírság lett a vége

A Magyar Nemzeti Bank 24 millió forintra bírságolta az MKB Bankot pénzforgalmi jogszabálysértésekért, amelyeket a hitelintézetnek szeptember végéig kell orvosolnia – közölte a jegybank.

Nulla forint számlaegyenleget láttak az MKB ügyfelei
Rendszerfrissítés okozhatta a problémát.

Azt írták, az MKB Bank megsértette a többi között a keretszerződés megkötését megelőző tájékoztatásra, a pénzforgalmi számla megnyitására, a fizetési művelet hibás teljesítéséért fennálló felelősségi szabályra, fizetési megbízás átvételére, a kedvezményezett ügyfelek fizetési számláján történő haladéktalan jóváírásra vonatkozó rendelkezéseket, valamint a számlaváltási eljárásról szóló tájékoztatása sem volt teljes körű a jegybank szerint.

A jogszabálysértő szerződéses feltételek a fogyasztónak és a mikrovállalkozásnak minősülő ügyfelek széles körét érintették, továbbá a nem haladéktalanul jóváírt fizetési műveletek jelentős értéket, illetve a teljes sokaságon belüli magas arányt jelentettek.

Az MKB netbanknál nem minden az, aminek látszik
A tranzakciós sms-ek mintha kicsit be lennének rúgva, és az aktuális egyenleg továbbra sem látszik.

A fizetési kártyaszolgáltatáshoz kapcsolódó jogosulatlan díjfelszámítás miatt a fogyasztónak és a mikrovállalkozásnak minősülő ügyfeleknek anyagi kára keletkezhetett – idézte az MNB közleményét az MTI.

Kiemelt fotó: MTVA / Róka László

Ajánlott videó

Olvasói sztorik