Üzleti tippek
Bécs, 2017. november 17.
A Siemens AG német gépipari konszern Siemens City nevû bécsi központja egy gyalogos átkelõhely közelében 2017. november 17-én. A Siemens vezetõsége az elõzõ napon bejelentette, hogy világszerte 6900 alkalmazottat bocsát el az erõmûvi, valamint a hajtómû és gázturbina üzletágának nehézségei miatt. Az érintett alkalmazottak mintegy fele Németországra jut, ahol három üzemét is bezárja a cég. (MTI/EPA/Lisi Niesner)

A Siemens cáfolja a hatalmas leépítést

24.hu
24.hu

2018. 08. 24. 19:52

A német villamos és gépipari konszern pénteken cáfolta a Manager Magazin beszámolóját arról, hogy 20 ezres leépítésre készülne a Vision 2020+ üzleti stratégia keretében.
Korábban a témában:

Teljes mértékben megalapozatlannak nevezte a cég a lap értesülését. „Mi egyáltalán nem osztjuk az idézett adatokra a lap által alkalmazott logikát. Semmi ilyen vagy hasonló bejelentés nem történt” – fogalmaz a közlemény, hangsúlyozva, hogy a stratégiai terv részletei még kidolgozás alatt állnak.

Joe Kaeser vezérigazgatónak egy augusztus eleji befektetői konferencián tett megjegyzéseire hivatkozott a Manager Magazin, amikor arról számolt be, hogy a társaság a működési költségei leszorítása érdekében karcsúsításra készül ügyviteli, jogi és pénzügyi területeken, valamint létszámcsökkentést is tervez.

A konszern nemrég vázolta fel stratégiai tervét a jelenlegi öt ipari divízió összevonásáról három vállalati egységbe. Céljuk a szerkezet áttekinthetőbbé tétele. A terv értelmében az éves növekedési ütem és a nyereségráta is egyaránt két százalékponttal javulna középtávon, valamint az egy részvényre jutó nyereség növekedési üteme is felgyorsulna – összegezte az MTI.

Pontosabb részletek és leépítési tervek említése nélkül a Siemens akkoriban jelezte azt is, hogy az átszervezés nyomán a vállalatirányítási struktúra is karcsúsodna egyebek között bizonyos funkciók kiszervezésének köszönhetően.

A vezérigazgató elemzőknek adott tájékoztatására hivatkozva a Manager Magazin a Siemens és kínai vállalatok között folyó „legfelsőbb szintű” tárgyalásokról számolt be a gázturbina üzletágban

Fotó: MTI / EPA / Lisi Niesner

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

LOS ANGELES, CA - JANUARY 15: Kayla Kohn, right, a 12 grade english teacher at The Accelerated Schools, a community of public charter schools in South Los Angeles joins fellow teachers as they picket outside the school on second day of the Los Angeles school teachers strike on January 15, 2019 in Los Angeles, California. (Photo by Al Seib / Los Angeles Times via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.