Üzleti tippek

A Siemens cáfolja a hatalmas leépítést

A német villamos és gépipari konszern pénteken cáfolta a Manager Magazin beszámolóját arról, hogy 20 ezres leépítésre készülne a Vision 2020+ üzleti stratégia keretében.

Teljes mértékben megalapozatlannak nevezte a cég a lap értesülését. „Mi egyáltalán nem osztjuk az idézett adatokra a lap által alkalmazott logikát. Semmi ilyen vagy hasonló bejelentés nem történt” – fogalmaz a közlemény, hangsúlyozva, hogy a stratégiai terv részletei még kidolgozás alatt állnak.

Joe Kaeser vezérigazgatónak egy augusztus eleji befektetői konferencián tett megjegyzéseire hivatkozott a Manager Magazin, amikor arról számolt be, hogy a társaság a működési költségei leszorítása érdekében karcsúsításra készül ügyviteli, jogi és pénzügyi területeken, valamint létszámcsökkentést is tervez.

A konszern nemrég vázolta fel stratégiai tervét a jelenlegi öt ipari divízió összevonásáról három vállalati egységbe. Céljuk a szerkezet áttekinthetőbbé tétele. A terv értelmében az éves növekedési ütem és a nyereségráta is egyaránt két százalékponttal javulna középtávon, valamint az egy részvényre jutó nyereség növekedési üteme is felgyorsulna – összegezte az MTI.

Pontosabb részletek és leépítési tervek említése nélkül a Siemens akkoriban jelezte azt is, hogy az átszervezés nyomán a vállalatirányítási struktúra is karcsúsodna egyebek között bizonyos funkciók kiszervezésének köszönhetően.

A vezérigazgató elemzőknek adott tájékoztatására hivatkozva a Manager Magazin a Siemens és kínai vállalatok között folyó „legfelsőbb szintű” tárgyalásokról számolt be a gázturbina üzletágban

Fotó: MTI / EPA / Lisi Niesner

Ajánlott videó

Olvasói sztorik