Üzleti tippek
Bécs, 2017. november 17.
A Siemens AG német gépipari konszern Siemens City nevû bécsi központja egy gyalogos átkelõhely közelében 2017. november 17-én. A Siemens vezetõsége az elõzõ napon bejelentette, hogy világszerte 6900 alkalmazottat bocsát el az erõmûvi, valamint a hajtómû és gázturbina üzletágának nehézségei miatt. Az érintett alkalmazottak mintegy fele Németországra jut, ahol három üzemét is bezárja a cég. (MTI/EPA/Lisi Niesner)

A Siemens cáfolja a hatalmas leépítést

24.hu
24.hu

2018. 08. 24. 19:52

A német villamos és gépipari konszern pénteken cáfolta a Manager Magazin beszámolóját arról, hogy 20 ezres leépítésre készülne a Vision 2020+ üzleti stratégia keretében.
Korábban a témában:

Teljes mértékben megalapozatlannak nevezte a cég a lap értesülését. „Mi egyáltalán nem osztjuk az idézett adatokra a lap által alkalmazott logikát. Semmi ilyen vagy hasonló bejelentés nem történt” – fogalmaz a közlemény, hangsúlyozva, hogy a stratégiai terv részletei még kidolgozás alatt állnak.

Joe Kaeser vezérigazgatónak egy augusztus eleji befektetői konferencián tett megjegyzéseire hivatkozott a Manager Magazin, amikor arról számolt be, hogy a társaság a működési költségei leszorítása érdekében karcsúsításra készül ügyviteli, jogi és pénzügyi területeken, valamint létszámcsökkentést is tervez.

A konszern nemrég vázolta fel stratégiai tervét a jelenlegi öt ipari divízió összevonásáról három vállalati egységbe. Céljuk a szerkezet áttekinthetőbbé tétele. A terv értelmében az éves növekedési ütem és a nyereségráta is egyaránt két százalékponttal javulna középtávon, valamint az egy részvényre jutó nyereség növekedési üteme is felgyorsulna – összegezte az MTI.

Pontosabb részletek és leépítési tervek említése nélkül a Siemens akkoriban jelezte azt is, hogy az átszervezés nyomán a vállalatirányítási struktúra is karcsúsodna egyebek között bizonyos funkciók kiszervezésének köszönhetően.

A vezérigazgató elemzőknek adott tájékoztatására hivatkozva a Manager Magazin a Siemens és kínai vállalatok között folyó „legfelsőbb szintű” tárgyalásokról számolt be a gázturbina üzletágban

Fotó: MTI / EPA / Lisi Niesner

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Szkopje, 2018. október 5.
Nikola Gruevszki volt  macedón miniszterelnök a macedón fellebbviteli bíróságra érkezik Szkopjéban 2018. október 5-én. A bíróság megerõsítette a Gruevszki ellen hivatali visszaélés miatt kiszabott kétéves börtönbüntetést. A politikust májusban ítélte el egy szkopjei bíróság amiatt, hogy miniszterelnökként befolyást gyakorolt egy páncélozott Mercedes beszerzésére kiírt pályázat kimenetelére, és a gyõztesnek kihirdetett autókereskedõ utólag jutalékot fizetett neki, illetve õ maga személyes használatra is igénybe vette a luxusautót. (MTI/EPA/Georgi Licovszki)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.