Üzleti tippek
Cashier in the Bank on the Counter

Sikertelen volt a Wáberer-féle BILK jegyzése

24.hu
24.hu

2018. 07. 06. 20:54

A forintgyengülés se kedvezett az euróalapú részvényértékesítésnek.
Korábban a témában:

A BILK Logisztikai Nyrt. bejelentette, hogy felajánlott részvényeinek zártkörű értékesítése megfelelő eredmény nélkül zárult, az értékesítést lezárták.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett tájékoztató szerint az értékesítési eljárás során nem jött létre megfelelő ár melletti, a szit-törvény (szabályozott ingatlanbefektetési társaság) által elvártakkal is összhangban lévő, optimális befektetői struktúra. A társaság ezért értékesítés nélküli lezárásról rendelkezett, és a nyilvános értékesítésre történő felajánlást visszavonta.

A BILK június 18-án tette közzé, hogy részvényeit június 20-tól július 4-ig lehet jegyezni. Legalább 859 375 és legfeljebb 1 684 375, 0,8 euró névértékű „A” sorozatú törzsrészvényt ajánlottak fel zártkörű és nyilvános értékesítés keretében.

A minimális mennyiség a teljes jegyzett tőkéhez viszonyítva 25 százalékot, a maximális mennyiség 49 százalékot tett ki. A vállalat már ekkor közölte, hogy ha a befektetői jegyzések nem érik el az értékesítési minimumot, az értékesítés meghiúsul.

A BILK alapítója és főrészvényese Wáberer György, a társaság fő tevékenysége saját tulajdonú és bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése, valamint ingatlanok adásvétele, ingatlankezelés, építményüzemeltetés és vagyonkezelés.

A főváros 23. kerületében található logisztikai központ bruttó bérbeadható területe több mint 182 ezer négyzetméter, kihasználtsága 98,4 százalékos – összegezte az MTI.

Wáberer Lívia, a társaság vezérigazgatója a mai döntés utáni közleményben kiemelte: a részvények jegyzésének kezdete után a forint euróhoz viszonyított árfolyama váratlanul gyors ütemben növekedni kezdett, ami óvatosságra intette a befektetőket. Továbbá szerepet játszhatott a tapasztalat hiánya is az euróban történő jegyzéssel, valamint a szabályozott ingatlanbefektetési társaság szerinti működéssel kapcsolatban.

A vezérigazgató szerint a társaság továbbra is elkötelezett, hogy a jövőben szabályozott ingatlanbefektetési társaságként (szit) kívánja tevékenységét folytatni, és vizsgálja a megvalósítás érdekében szükséges következő lépéseket.

Kiemelt fotó: Thinkstock

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Hungary's Bence Banhidi (C) vies with Denmark's Rasmus Lauge Schmidt (2ndL) during the IHF Men's World Championship 2019 Group II handball match between Denmark and Hungary at the Jyske Bank Boxen arena in Herning on January 19, 2019. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.