Üzleti tippek

Így is vadásszák a legjobb mesterembereket

40 ezer munkás hiányzik az építőiparból, így a jó szakemberek megtalálása még nehezebb feladat az építkezők, felújítók számára. A Mesterek Mestere díjat csak a legjobbak nyerhetik el.

Az előző évektől eltérően 2018-ban nem a mesteremberek nyújthatják be közvetlenül a pályázatukat, hanem a megrendelők ajánlhatják őket.

„Nem tudsz egy jó szakembert? – teszi fel szinte mindenki a kérdést az ismerőseinek, mielőtt felújításba vagy építkezésbe kezd. És szinte mindenki ismer olyan jó szakembert, akit szívesen ajánlana az ismerőseinek, mert kiváló munkát végez. Őket szeretnénk megtalálni, ehhez kérjük az építkezők és felújítók segítségét” – mondta Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.

A korábbi évek tapasztalata azt mutatja, hogy a mesterek nem szeretik a pályázattal járó adminisztrációt, és nem szívesen „kérkednek” a munkáikkal. Ezért döntött a feltételek módosítása mellett a kiíró cég, abban bízva, hogy így egyszerűbb lesz pályázni, és többekhez juthat el a kezdeményezés híre.

A díj célja az építő szakmák társadalmi elismerésének javítása, hogy vonzóvá tegye az építőipart a fiatalok számára, megmutassa a szakma szépségeit és a jó példákat.

Így lehet pályázni

Az elégedett megrendelők a pályázat honlapján ajánlhatnak mesterembereket. Ezután a szervezők felveszik a szakemberrel a kapcsolatot, és tájékoztatják, hogy ajánlották a díjra. Nevezni a honlapon található pályázati ív kitöltésével és beküldésével lehet. Az ajánlások határideje 2018. november 4.

A díj országos és közönségdíj kategóriákban kerül kiosztásra. A fődíj odaítéléséről független szakmai zsűri, míg a közönségdíjról online közönségszavazás dönt. A zsűri legfontosabb szempontja, hogy a pályázó felkészültsége szakmailag magas szinten legyen, és ez a benyújtott munkái alapján elbírálható legyen.

Eddigi díjazottak

  • 2017 – Magyarország Mesterek Mestere díj: Szabó József és Deák Sándor (megosztott első díj), közönségdíj: Katona Attila (Budapest);
  • 2016 – Magyarország Mesterek Mestere: Vancsó László (Acsa), közönségdíj: Magyari Csaba (Pécs);
  • 2015 – Magyarország Mesterek Mestere: Filó Mihály (Budapest), közönségdíj: Kiss Tamás (Nagykereki), Tiszteletbeli Mesterek Mestere díj: Ratskó István (Budapest).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik