Üzleti tippek

InnoMax: nyertes pályázatok az energetikai okosmegoldástól a Skype-kuckóig

Nemrég nyolcadik alkalommal adták át az InnoMax innovációs díjakat. Az Invitech Solutions idén is Business és Nonprofit kategóriában választotta ki a legjobb fejlesztéseket.

A Business kategóriában olyan innovatív, egyedi beruházási, fejlesztési ötleteket vagy projektterveket vártak, amelyek felhasználása nem csak a pályázó saját, hanem mások üzleti sikereihez is hozzájárulhat.

A kategória nyertese az Energrade Kft. lett a vállalkozások energiahatékonyabb működését segítő, IoT-technológiát alkalmazó platformjával. Az innováció lényege a cégek működését a felhasznált energiamennyiség szempontjából monitorozó megoldás, melynek révén akár 40 százalékos energiaköltség-megtakarítás is elérhető.

A kategória második helyezettje a Patika.net Zrt. lett egy teljesen automatizált, felhőalapú online gyógyszertár-hálózat tervével, a harmadik helyezett pedig az Ultinous Zrt. lett személyfelismerő-rendszerének fejlesztési tervével.

A díjazottak és a zsűri

Hat nonprofit szervezetet is díjaztak

Az idén is a Magyar Adományozói Fórum szakmai támogatásával szervezett Nonprofit kategóriában rendhagyó módon hat szervezet is díjazott lett magas színvonalú anyagával.

A Járókelő Közhasznú Egyesület egy digitális térkép tervéhez nyert támogatást. A térkép a gyalogosok mindennapi életét könnyíti majd meg azzal, hogy bejelölhetőek lesznek rajta például az elkopott felfestések, a közlekedőket akadályozó tereptárgyak, valamint arról is információt nyújt majd, hogy mikorra javítják ki ezeket az illetékes hatóságok.

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület egy olyan alkalmazáshoz kap támogatást, amely megmutatja, hogy a környezetünkben elhelyezett növények mennyisége elegendő-e ahhoz, hogy pótolni tudja az általunk elhasznált levegőt, vagy biztosítani tudja-e a megfelelő páratartalmat.

A Pro Gemmo Alapítvány egy digitális munkafüzettel pályázott. Ennek segítségével mindenki praktikus ötleteket kaphat ahhoz, hogy környezettudatosabban éljen a mindennapokban és minél ökobarátabbá tehesse otthonát.

A nyertes pályázatok között a környezetünket élhetőbbé tévő fejlesztések mellett, az oktatás is nagy hangsúlyt kapott. Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány például egy digitális információs csomagon dolgozik, amelynek segítségével akadálymentessé válhat a természettudományos tantárgyak oktatása.

A szintén díjazott Gondolkodás Öröme Alapítvány olyan táborokat kíván szervezni, amelyeken a matematikában tehetséges diákok az informatika segítségével tudják fejleszteni problémamegoldó képességüket.

A Szociális Innováció Alapítvány pedig különdíjként, technikai eszközöket kap annak érdekében, hogy megvalósíthassa a pályázatában szereplő Skype-kuckó tervét, amellyel a hátrányos helyzetű gyermekek számára szervezett készségfejlesztő foglalkozásokon távolról is be tudnak majd jelentkezni az önkéntes oktatók.

A zsűri

A pályázatok elbírálásában Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár mellett, részt vett az üzleti világból Chikán Attila, az ALTEO Group vezérigazgatója, valamint Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója is. A civil szférát pedig Molnár Klára, a Magyar Adományozói Fórum igazgatója képviselte. Az Invitech Solutions nevében a zsűrit elnöklő Javorniczky Áron operatív vezérigazgató-helyettes mellett, Horváth Balázs stratégiai és üzletfejlesztési igazgató, valamint Marton László vállalati és kormányzati igazgató vett részt a díjazottak kiválasztásában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik