Üzleti tippek
Saving and Business concept, hand putting coins to coin stack growing graph

Ennyivel keresnek többet a hiányszakmákban dolgozók

24.hu
24.hu

2018. 04. 03. 20:35

A Profession.hu felmérése azt vizsgálta, hogy melyek azok a munkakörök, ahol a munkaerőhiány következményeként leginkább nőttek a nettó bérek. Elemzésük szerint a hiányszakmákban átlagosan 30 százalékos volt a növekedés az elmúlt évben.
Korábban a témában:

Az egészségügytől kezdve az építőiparig ma szinte minden területen munkaerőhiány van Magyarországon. Ez jól látszik abból, hogy 2015 és 2017 között a fizikai és betanított munkából megduplázódott az álláshirdetések száma, de banki és biztosítási bróker pozíciók esetében is 40 százalékkal több állásra kerestek képzett munkatársat.

A cégvezető és menedzsmenti feladatok ellátására 56 százalékkal nőtt a feladott hirdetések száma. Emellett – főleg az IT-szektorban – számos olyan hiányszakma van, amelyekre a jelenlegi munkaerőpiaci válságtól függetlenül is folyamatos a kereslet.

Jelentős béremeléssel csábítanak a cégek

A munkaadók hirdetéseiben szereplő nettó fizetések átlaga a programozók és fejlesztők esetében tavaly elérte a 445.000 forintot, ami két év alatt 20 százalékos emelkedést jelent.

A termelő és szolgáltató iparban uralkodó egyre nagyobb humánerőforrás-hiányát jól szemlélteti, hogy tavaly egy betanított munkásnak átlagosan 163.117 forint fizetést ajánlottak (27 százalékos növekedés), ami nem sokban marad el a konyhai munkáért kínált 177.469 forint (54 százalékos növekedés) átlagfizetéstől.

Nagy a kereslet a takarítók iránt is: a nekik ajánlott bér 41 százalékos növekedéssel eléri a 140.512 forintot. Elfogytak az ácsok és az asztalosok, akik akár 225.000 forintot is hazavihetnek havonta (30 százalékos növekedés), de felszolgálóként is reális elvárás a 190.000 forintos fizetés (28 százalékos növekedés). Munkaerő túlkínálat egyedül az adminisztrátori kategóriában van, ahol 11 százalékot csökkentek a bérek.

Vonzóbbak azok a vállalkozások, amelyek nem árulnak zsákbamacskát

Ebben az erősen humánerőforrás-hiányos gazdasági környezetben sem lehetetlen munkaerőt találni, de ehhez gyökeres szemléletváltásra van szükség. Az a cég lesz hosszú távon sikeres a munkaerőpiacon, amelyik felismeri, hogy új toborzási szokásokat kell kialakítania.

„Tapasztalataink szerint azokra a hirdetésekre, amelyekben szerepel a várható fizetés, 30 százalékkal több jelentkezés érkezik” – tájékoztatott Tüzes Imre, a Profession.hu üzletfejlesztési vezetője. Egy munkahelynek ezen kívül is több lehetősége van arra, hogy vonzóvá váljon. Egyik a bérek kifehérítése és juttatási csomagok bevezetése, de vonzó lehet az inspiráló munkakörnyezet vagy a motiváló életpályamodell is.

Kiemelt fotó: Thinkstock

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

AACHEN, GERMANY - JANUARY 22: German Chancellor Angela Merkel and French President Emmanuel Macron sign the Aachen Treaty on January 22, 2019 in Aachen, Germany. The treaty is meant to deepen cooperation between the countries as a means to also strengthen the European Union. It comes 56 years to the day after then German Chancellor Konrad Adenauer und French President Charles de Gaulle signed the Elysee Treaty, or Joint Declaration of Franco-German Friendship. (Photo by Sascha Schuermann/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.