Üzleti tippek
Depressed and exhausted working

Fontos adózási határidő közeleg

24.hu
24.hu

2018. 02. 20. 14:04

A katásoknak a személyi jövedelemadót is februárban kell bevallaniuk.
Korábban a témában:

A tevékenységét folyamatosan végző katás – vagyis a kisadózó vállalkozások tételes adóját választó – egyéni vállalkozónak február 26-ig kell a bevallási kötelezettségét teljesítenie. Ezt a 17KATA nyomtatványon tehetik meg – hívja fel a figyelmet az Adózóna.

Ha az adózónak az szja-törvény hatálya alá tartozó jövedelme is van, akkor az 17SZJA bevallását is szintén 2018. február 26-ig kell benyújtania. A bevételi értékhatárra figyelemmel a 17KATA nyomtatványon kell bevallani a százalékos adó összegét.

Ha a kisadózó vállalkozás a naptári év minden hónapjára köteles a tételes adót megfizetni, akkor a cég bevételének naptári évben elért összegéből a 12 millió forintot meghaladó része után kell 40 százalék adót fizetnie.

Ha a vállalkozás nem köteles a naptári év minden hónapjára a tételes adót megfizetni (például szünetelteti a tevékenységét vagy év közben tér át a katára), akkor a 40 százalék adót a bevétel azon része után kell megfizetni, amely meghaladja az adófizetési kötelezettséggel érintett hónapok és havi 1 millió forint szorzatát.

Kiemelt fotó: Thinkstock

Developing programming and coding technologies. Website design. Programmer working in a software develop company office.
Legyél te a címlaposunk!
Mondd el véleményed és nyerj!
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2015. június 30.
Egy asszisztens steril műtőkabátot vesz magára egy műtét előtt a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika műtőjében 2015. június 30-án. Minden év július 1-jén, Semmelweis Ignác születésnapján ünneplik a magyar egészségügy napját, a Semmelweis-napot.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.