Üzleti tippek
Depressed and exhausted working

Fontos adózási határidő közeleg

24.hu
24.hu

2018. 02. 20. 14:04

A katásoknak a személyi jövedelemadót is februárban kell bevallaniuk.
Korábban a témában:

A tevékenységét folyamatosan végző katás – vagyis a kisadózó vállalkozások tételes adóját választó – egyéni vállalkozónak február 26-ig kell a bevallási kötelezettségét teljesítenie. Ezt a 17KATA nyomtatványon tehetik meg – hívja fel a figyelmet az Adózóna.

Ha az adózónak az szja-törvény hatálya alá tartozó jövedelme is van, akkor az 17SZJA bevallását is szintén 2018. február 26-ig kell benyújtania. A bevételi értékhatárra figyelemmel a 17KATA nyomtatványon kell bevallani a százalékos adó összegét.

Ha a kisadózó vállalkozás a naptári év minden hónapjára köteles a tételes adót megfizetni, akkor a cég bevételének naptári évben elért összegéből a 12 millió forintot meghaladó része után kell 40 százalék adót fizetnie.

Ha a vállalkozás nem köteles a naptári év minden hónapjára a tételes adót megfizetni (például szünetelteti a tevékenységét vagy év közben tér át a katára), akkor a 40 százalék adót a bevétel azon része után kell megfizetni, amely meghaladja az adófizetési kötelezettséggel érintett hónapok és havi 1 millió forint szorzatát.

Kiemelt fotó: Thinkstock

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

MISSION, TX - JUNE 12: A boy and father from Honduras are taken into custody by U.S. Border Patrol agents near the U.S.-Mexico Border on June 12, 2018 near Mission, Texas. The asylum seekers were then sent to a U.S. Customs and Border Protection (CBP) processing center for possible separation. U.S. border authorities are executing the Trump administration's "zero tolerance" policy towards undocumented immigrants. U.S. Attorney General Jeff Sessions also said that domestic and gang violence in immigrants' country of origin would no longer qualify them for political asylum status.   John Moore/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.