Üzleti tippek
Depressed and exhausted working

Fontos adózási határidő közeleg

24.hu
24.hu

2018. 02. 20. 14:04

A katásoknak a személyi jövedelemadót is februárban kell bevallaniuk.
Korábban a témában:

A tevékenységét folyamatosan végző katás – vagyis a kisadózó vállalkozások tételes adóját választó – egyéni vállalkozónak február 26-ig kell a bevallási kötelezettségét teljesítenie. Ezt a 17KATA nyomtatványon tehetik meg – hívja fel a figyelmet az Adózóna.

Ha az adózónak az szja-törvény hatálya alá tartozó jövedelme is van, akkor az 17SZJA bevallását is szintén 2018. február 26-ig kell benyújtania. A bevételi értékhatárra figyelemmel a 17KATA nyomtatványon kell bevallani a százalékos adó összegét.

Ha a kisadózó vállalkozás a naptári év minden hónapjára köteles a tételes adót megfizetni, akkor a cég bevételének naptári évben elért összegéből a 12 millió forintot meghaladó része után kell 40 százalék adót fizetnie.

Ha a vállalkozás nem köteles a naptári év minden hónapjára a tételes adót megfizetni (például szünetelteti a tevékenységét vagy év közben tér át a katára), akkor a 40 százalék adót a bevétel azon része után kell megfizetni, amely meghaladja az adófizetési kötelezettséggel érintett hónapok és havi 1 millió forint szorzatát.

Kiemelt fotó: Thinkstock

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Gyula, 2012. január 19.
A gyulai Pándy Kálmán Megyei Kórház egyik munkatársa egy beteg sugárkezelését készíti elő az onkológiai osztályon. A kórház - holtversenyben a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Idegsebészeti Klinikájával - második helyen végzett a HáziPatika.com által meghirdetett Az év kórháza szavazáson.
MTI Fotó: Rosta Tibor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.