Üzleti tippek

Hatalmas hitelt vesz fel a Mol

Az olajtársaság december 15-én 750 millió euró összegű rulírozó hitelszerződést kötött 13 bankcsoporttal – közölték a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A közlemény szerint a szerződés kiváltja az eredetileg 1 milliárd euró összegű 2011-es rulírozó hitel 561 millió eurós részét. A hitelszerződés 439 millió eurós, 2016 júniusában lejárt részét már korábban refinanszírozta a társaság, 110 millió euró idén júniusban járt le, 451 millió euró pedig 2018 júniusáig lenne lehívható.

Az egymilliárd eurós hitel még rendelkezésre álló, 451 millió eurós részét törölték, az új keretet pedig 750 millió euróra növelte a Mol a kedvező hitelpiaci környezet és a refinanszírozás bejelentését követő pozitív piaci visszajelzések hatására – összegezte az MTI.

A tranzakciót az MUFG és az UniCredit Bank AG, London branch koordinálta, az ügynöki szerepet a Société Générale látja el.

A szerződés aláírását követően érvényes kamatfelár 80 bázispont, amely a társaság szerint kifejezetten versenyképes finanszírozási feltételeket biztosít. A szerződés formáját tekintve klubhitel, amelyben a Mol-csoport partnerbankjainak egy része vett részt.

A hitelszerződés 5 éves futamidejű és további 1+1 évvel meghosszabbítható, valamint lehívható amerikai dollárban és euróban is. Az új hitelkeret tovább javítja a Mol-csoport pénzügyi profilját és likviditási pozícióját.

Kiemelt fotó: MTI / Marjai János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik