Üzleti tippek
Budapest, 2013. április 21.
Új építésű, eladó lakásokat hirdet egy hatalmas plakát a még burkolatlan lakótömb falán. Mellette (j) egy már lakott, új társasházi épület a főváros IX. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.

Súlyos helyzet alakult ki az építőiparban

24.hu
24.hu

2017. 10. 16. 10:14

Korábban a témában:

Nem elég, hogy brutális munkaerőhiány sújtja az építőipart, az építőanyagok is megdrágultak, és bizonyos termékeknél megnőtt a beszerzési idő is. Ezek együtt már akadályozzák az építőipari beruházásokat – írja a vg.hu.

Heteket, sőt, van hogy hónapokat kell már várni egyes építőanyagokra, mindenekelőtt a szálas hőszigetelők szállítási ideje és ára nőtt meg, utóbbi átlagosan 10-20 százalékkal.

Emiatt (is) sok lakásprojektnél csúszás várható, illetve félő, hogy egyes új lakások közepes minőségű anyagokból fognak felépülni.

A kapacitások szűkössége miatt nehezen ítélhető meg, hogy hány új lakás készül el az idén, a MÉASZ 16-20 ezerre számít, de sok a „gazdaságosan” kivitelezett, vagyis a közepes minőségű alapanyagokból megépülő – összegezte Vidor Győző, a szövetség elnöke.

Az építési vállalkozások a második fél évre a kivitelezés 10 százalék feletti drágulását valószínűsítették, ami reálisnak tűnik, és mindenekelőtt a személyi jellegű kiadások 21-22 százalékos drágulása okozza, írta a lap.

Korábban arról írtunk, a lakásáfa-csökkentés 2020-as eltolása miatt sok beruházó kerülhet bajba pénzügyileg:

Debrecen, 2016. december 16.
Egy ütemben 2017. augusztusára, 7 szinten, 224 lakással, zöld tetõs kivitelben épül Debrecenben a Dóczy Lakópark, a Bord Építész Stúdió Kft. tervei szerint. A középfolyosós épületegyüttes emeleti szintjein folyamatos a betonacél szerelés és a betonozás, lent pedig elkezdõdtek a szakipari munkák.
MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
Látványosan beindultak a lakásépítések, de lesz, aki csődbe megy
A piac motorja egyértelműen Budapest, és az ország nyugati fele.

Kiemelt kép: MTI / Balaton József

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.