Gazdaság

Vészesen csúszik a lakásprojektek harmada

2017 szeptemberben 446 újlakás-projekt található a fővárosban, ami összesen 28 443 lakást jelent, ezek harmada nem fog elkészülni határidőre – írta az ujotthon.hu.

  • A tervezőasztalról még nem sikerült eladni a lakások 58 százalékát, azaz 16 400 darabot
  • A legtöbb új ingatlant a XI. és a XIII. kerületben építik a beruházók
  • Az eddig átadott projektekben összesen 550 szabad lakás vásárolható meg

Az ujotthon.hu szakértői a helyszínen tapasztaltak alapján úgy vélik, hogy a projektek közel harmada nem fog határidőre elkészülni a 2018 I. negyedévi átadásra. A megcsúszott projektek 82 százalékánál nincs információ új határidőről, a többi projektnél már az építők is új átadási határidővel hirdetik a lakásokat.

A legnagyobb lakásprojektek Budapesten

A legnagyobb lakásszámú projektek közül kiemelkedik a városrész léptékű BudaPart a XI. kerületben a Kopaszi gáton, amelynek keretében közel 3 ezer lakást tervez a fejlesztő Property Market Zrt. A Sasad Liget projektben összesen közel ezer lakás épül a fejlesztő Biggeorge Property Zrt. tervei szerint, míg a harmadik helyezett a Sasad Resort, amely a CORDIA fejlesztése. Itt 950 lakás épülhet fel a tervek szerint. A felmérés szerint a XIV. kerületben a legnagyobb a késlekedő projektek aránya, és a budai II. kerület is rosszul áll.

Képünk illusztráció. Fotó: Földi Imre / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik