Üzleti tippek
Waiting room with colorful chairs and clocks - rendering

Sikeresebbek a sokszínű munkahelyek

24.hu
24.hu

2017. 10. 12. 12:54

Korábban a témában:

Csütörtökön csaknem félszáz nagy- és közepes vállalat írta alá a Sokszínűségi Kartát, vagyis kötelezte el magát amellett, hogy különböző hátterű, nemű, etnikumú, korú vagy egészségi állapotú munkatársakat alkalmaz. Az uniós kezdeményezésű prominens listára a többi között felkerült az Erste Bank, a PwC, a Shell Magyarország és számos más nagyvállalat is.

A sokszínűség kultúrája számtalan módon előnyt jelent a vállalkozásoknak, hozzájárul a szervezet hatékonyságához és versenyképességéhez. Az idén a 25 éves évfordulóját ünneplő Hungarian Business Leaders Forum összegyűjtött kilenc érvet, hogy mit nyerhetnek a cégek a sokszínűséggel.

1. Jobban teljesítenek pénzügyileg

A McKinsey nemzetközi kutatása szerint azon cégek esetében, amelyeknél a nemek aránya egyenlő, 15 százalékkal nő az esélye annak, hogy a társaság jobban teljesít pénzügyileg. Ahol etnikailag sokszínű a szervezet, ott ez az arány 35 százalék.

2. Nagyobb innováció

A legalább évi 500 millió dollár bevételű globális vállalatokat vizsgáló Forbes felmérés szerint a cégek 85 százaléka egyetértett vagy erősen egyetértett azzal, hogy a sokszínűség kedvez az innovációnak. A különféle nemi, fajú, vallási vagy korosztályi összetételű munkaerő nagyobb kreatív potenciállal rendelkezik, mint a homogén csapat.

3. Nő a munkavállalói elégedettség

A sokszínűség a munkavállalók elégedettségét is növeli: csökkenti a csoportok közötti konfliktusokat, javítja az együttműködést és a cég iránti lojalitást.

4. Az Y és Z generációk biztos elérése és megtartása

A fiatalabb generációk nagyon pontos értékek mentén vásárolnak, és ezek mentén választanak munkahelyet is. Motiválni őket nem elsősorban pénzzel, hanem a többi között a vállalat társadalmi ügyek iránti elkötelezettségével lehet.

5. Több munkavállaló közül válogathatnak

Egy 2012-es kutatás azt állapította meg, hogy az európai cégek 40 százalékának azért vannak betöltetlen munkahelyei, mert nem találnak megfelelő készségekkel rendelkező munkaerőt. A sokszínűséget szem alatt tartó társaságok számára olyan értékes munkavállalók is elérhetővé válnak, akiket sok cég figyelmen kívül hagy.

6. Megnyerhetik a sokszínű fogyasztói csoportokat

Ebből a szempontból fontos, hogy például az Egyesült Királyságban a vásárlásokról szóló döntések 80 százalékát nők hozzák meg, az azonos nemű párokból álló háztartásoknak pedig átlagosan 80 százalékkal több a bevételük az átlagnál.

7. Hatékonyabbá válik a szervezeti döntéshozatal

A nyitott szemlélet elősegíti az innovációt, hiszen többféle problémamegoldási hozzáállás, több ötlet és több perspektíva jelenhet meg, amelyek több szempontot hoznak be a döntéshozatalba.

8. Javul a cég imázsa

A társadalmi felelősség felvállalása (CSR) egyre fontosabb, ráadásul egyre több ország vezet be vonatkozó szabályokat, illetve egyre több vállalat köteleződik el az éves CSR-jelentés elkészítése mellett.

9. A nők számára vonzóbb munkahely lehet

Ha a munkaadó figyel a munka-magánélet egyensúlyára és rugalmasan áll az otthoni munkavégzéshez, akkor a munkavállalók elégedettebbek lesznek, a tehetségek pedig szívesebben maradnak az adott cégnél – összegezte a HBLF Sokszínűségi Elemzése.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.