Egy holland étterem séfje olyan drága hamburgert készített, hogy azonnal bekerült vele a Guinness Rekordok könyvébe.
Diego Buik, a hágai South of Houston mesterszakácsa állította össze a szendvicset, amelynek
Igen, tudjuk, hogy mindenki az összetevőkre kíváncsi, hát… nem a Bosnyák téri piacon beszerezhető csalamádé a legdrágább komponense. Soroljuk az elemeket:
- a húspogácsa érlelt Wagyu és Angus marhahúsból készült,
- van benne egy kis Hermit holland ginben áztatott homár a Keleti-Schelde folyóból (Oosterschelde),
- fehér szarvasgomba,
- libamáj,
- Remeker sajt,
- kaviár,
- ibériai sonka,
- francia salátalevél
- és japán paradicsom.
A szósz összetevői: jamaikai Blue Mountain kávé, madagaszkári vanília, sáfrány, japán szója és 35 homár. Mindezt aranyozott, sáfrányos briós buciban tálalják.
Na persze a hambi a menüben nem szerepel, mert kissé időigényes az elkészítése, így aki szeretne fogyasztani a használtautó árába (vagy Mészáros Lőrinc három percnyi bevételébe) kerülő szendvicsből, annak jó előre jeleznie kell az igényét.
A Mirror cikkéből kiderül, hogy a séf bevallása szerint már evett finomabb hamburgert, méghozzá Londonban (ahol egyébként elsajátította a burgerkészítés mesterségét), 14 fontért.