Üzleti tippek
businessman pressing phone button, company identification icons

Felsővezetői változások az Invitel Csoportnál

24.hu
24.hu

2017. 05. 19. 14:20

A márciusi tulajdonosváltással a cégcsoport fejlődése új fázisba érkezett. Egy szűkebb, de más jellegű, erős iparági tapasztalattal rendelkező felsővezetői csapat feladata lesz a növekedési célok elérése.
Korábban a témában:

Márciusban a China-CEE Fund megvásárolta az Invitel Csoportot. A China-CEE Fund hisz a cégcsoport sikeres stratégiájában, azt folytatni és egyben annak megvalósítását gyorsítani szeretné.

David Blunck vezérigazgató vezetésével egy újonnan felálló, szűkebb felsővezetői csapat feladata lesz a növekedési célok elérése. Langsteiner Marianne látja el továbbra is a lakossági és kisvállalati üzletág (Invitel Zrt.) operatív vezetői feladatait. Javorniczky Áron eddig sikeresen vitte az Invitech Solutions operatív vezetését. Most egy új, csoportszintű szerepet vállal, az Invitel Csoport operatív vezérigazgató-helyetteseként felel a technológiai és fejlesztési feladatokért, mind az Invitel Zrt., mind az Invitech Solutions Zrt. területeit felügyelve. Az Invitech Solutions kereskedelmi vezetőjének utódlásáról a vállalaton kívülről gondoskodik a cégcsoport.

Közös megegyezéssel, kölcsönös elégedettséggel távozik a cégcsoporttól Balogh Ákos, Bognár Ádám, Dr. Budai J. Gergő és Mártha Imre. A cégcsoport pénzügyi vezérigazgató-helyettesi feladatkörét külső forrásból fogja biztosítani, a többi területet a jövőben pedig más struktúrában működteti. A távozó vezetők egy átmeneti időszakban tovább támogatják a csoport munkáját.

A tulajdonosváltás mérföldkő

A társaság fejlődése és a vezetők további karrierje új fázisba érkezett. A távozó vezetők az elmúlt időszakban jelentősen hozzájárultak az Invitel Csoport fejlődéséhez, üzleti sikereihez. Nekik is köszönhető az eredményes pénzügyi átstrukturálás 2013-ban, a tavalyi sikeres jogi szétválás, illetve a cégcsoport idei értékesítése.

A cégcsoport ezúton is megköszöni eddigi értékes munkájukat és stratégiai szerepükben elért eredményeiket. A távozó vezetők a váltás kapcsán hangsúlyozták: „igazán és őszintén hálásak vagyunk az Invitel Csoport munkavállalóinak, vezetőinek és tulajdonosainak az elért szakmai fejlődésért, a kihívásokkal és közös sikereinkkel teli évekért”.

Fókuszban a szupergyors hálózatokon alapuló szolgáltatások

A China-CEE Fund elkötelezett a vállalatcsoport növekedése mellett. A lakossági és kisvállalati szegmensben továbbra is a szupergyors hálózatokon alapuló tévé- és internet szolgáltatások lesznek fókuszban. Az Invitech Solutions-nél a konvergens informatikai és telekommunikációs megoldások nyújtása áll a középpontban, a közép- és nagyvállalati, kormányzati, illetve nagykereskedelmi partnerek részére. A szűkebb, de más jellegű, erős iparági tapasztalattal rendelkező felsővezetői csapat feladata lesz ezen növekedési célok elérése.

Az Invitel Csoportról

A cégcsoport éves konszolidált árbevétele mintegy 45 milliárd forint, EBITDA-ja (azaz kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye) 14 milliárd forint. A társaságnál mintegy 1200 szakember dolgozik.

Az Invitech Solutions Zrt. Magyarország egyik legnagyobb informatikai és telekommunikációs szolgáltatója. A társaság ügyfelei közép- és nagyvállalatok, valamint közintézmények, emellett a távközlési szektor több száz szereplője számára biztosít nagykereskedelmi szolgáltatásokat.

Az Invitel Távközlési Zrt. mintegy 1,1 millió lakossági és kisvállalati végpontban van jelen saját infrastruktúrával. A társaság több mint 20 év tapasztalatával a magyar telekommunikációs piac egyik meghatározó szolgáltatójaként, széles körű portfólióval áll ügyfelei rendelkezésére.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Swedish 15-year-old girl Greta Thunberg holds a placard reading "School strike for the climate" during a protest against climate change outside the Swedish parliament on November 30, 2018. - In more than hundred cities across Sweden, environmentalists have organised protests, partly inspired by Greta Thunberg, who strikes every Friday against climate change outside the parliament since several months. UN's annual climate talks which this year will take place in Poland starts on December 2, 2018. (Photo by Hanna FRANZEN / TT News Agency / AFP) / Sweden OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.