Üzleti tippek
Dueling Laptops

Aktívan részt vesz az Invitel a gyermekbarát internetezés elterjesztésében

24.hu
24.hu

2017. 03. 29. 17:38

A cégcsoport jogi főtanácsadója újabb három évre lett a Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal tagja.
Korábban a témában:

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke, dr. Karas Mónika 2020. március 14-ig tartó időtartamra a Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal tagjává nevezte ki dr. Csömör Magdolnát, az Invitel Csoport jogi főtanácsadóját. A vállalat évek óta sokat tesz a gyermekbarát internetezés elterjesztésének ösztönzéséért.

dr. Csömör Magdolna

Az első alkalommal 2014 márciusában megalapított kerekasztal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének tanácsadó testületeként működik. A 21 tagú tanácsadó testület célja, hogy ösztönözze a kiskorúak védelmét a világhálón, és támogassa a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökének munkáját. Az elmúlt 3 évben hatékony szakmai együttműködés alakult ki az elnöki tanácsadó testület és a hírközlési szolgáltatók között, a Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal fontos fóruma lett a szabályozói szempontok, a fogyasztói és a piaci érdekek összehangolt érvényesítésének.

Dr. Csömör Magdolna ügyvéd, infokommunikációs szakjogász, az Invitel Csoport jogi főtanácsadója, és képviselője a Hírközlési Érdekegyeztető Tanácsban (HÉT). A HÉT, a magyarországi elektronikus hírközlési piac reprezentatív érdekvédelmi szervezete, a hírközlés fejlesztésében érdekelt fogyasztók, szolgáltatók és az önkormányzatok által létrehozott társadalmi szervezet, amelyben minden tag egyenrangú. A HÉT – tagvállalatainak ajánlásával – 2017-ben ismételten dr. Csömör Magdolnát jelölte a Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal tagjai közé és az NMHH elnöke újabb 3 évre a testület tagjává nevezte ki az Invitel szakemberét.

A szakjogász több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkezik a hírközlési piacon, a hazai távközlési piacnyitás kezdete óta képviseli a szolgáltatói oldalt.

A Gyermekvédelmi Internet-kerekasztal és az Invitel törekvései azonosak: mindkét szervezet kiemelten fontosnak tartja a kiskorúak védelmét a világhálón, a gyermekek és szüleik médiatudatosságának fejlesztését, valamint a digitális kompetenciák elterjedésének támogatását. A telekommunikációs cég ezért hozta létre a Netbarát weboldalt, ahol időről-időre hasznos információkkal segíti a szülőket a gyermekek internethasználatára vonatkozó tanácsaival.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Reka Bucsi speaks to the audience after being awarded the Audi Short Film Award during the awards ceremony of the 68th edition of the Berlinale film festival on February 24, 2018 in Berlin. / AFP PHOTO / Tobias SCHWARZ
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.