Üzleti tippek

Rendhagyó osztályfőnöki órákat tartanak az adótanácsadók

24.hu
24.hu

2017. 03. 28. 14:04

Korábban a témában:

Az Adótanácsadók Egyesülete 2016 novemberében tartotta meg első rendhagyó osztályfőnöki óráját

A jövő tudatos adózói” társadalmi-felelősségvállalási programjának keretében. A szervezet önkéntesen jelentkező tagjai 5 témában ingyenes előadásokat tartanak a programra jelentkező iskolákban országszerte. „Ezzel az egyesület célja, hogy tágabb társadalmi környezetére hatást gyakorolva javítsa az adózási morált – emelte ki Zara László, az Adótanácsadók Egyesületének elnöke.

A szervezet szeretne segítséget nyújtani a diákoknak a munka világába való belépésben, felkészíteni őket jogaikra és kötelességeikre, megértetni azokat a szabályokat, amelyekkel minden dolgozó-vállalkozó állampolgár előbb-utóbb találkozni fog. Siklós Márta, az egyesület alelnöke és a program ötletgazdája és koordinátora elmondta:

A tematika és az előadások összeállításánál arra figyeltünk, hogy gyakorlatiasak legyünk, és nyelvileg, stílusban fogyasztható legyen a kamaszoknak, amit mondunk. Filmekkel, képekkel, érdekes adózási sztorikkal igyekszünk színessé és könnyedebbé tenni ezt a témát.

Az öt előadásból az első röviden foglalkozik a munkavállaláshoz kapcsolódó és a kezdő vállalkozói ismeretekkel, a második az adózás értelmét, hasznát, történetét tekinti át. A harmadik részletesebben vezet be a munkabér közterheinek rejtelmeibe, a negyedik a legális munkavállalás különböző formáival foglalkozik, az ötödik a vállalkozói ismereteket tekinti át részletesen.

Mindegyik érinti az adminisztrációs feladatokat például az ügyfélkaput, és végig hangsúlyozzuk, hogy az adózás szükséges, mert csak akkor lehet fenntartható a társadalom, ha mindenki hozzájárul a költségekhez.

Önkéntes misszió

A szervezetből 25 önkéntes vállalta az órák megtartását. Az önkéntesek 12 településen élnek és dolgoznak, melynek vonzáskörzetében található iskolákba szívesen ellátogatnak. Már ezzel is csaknem országos lefedettségű a program, 11 településen már járt is a szervezet: például Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Győrben és a főváros környéki településeken.

Az egyesület igyekszik még több tagját arra ösztönözni, hogy vegyen részt a programban, hogy mindenhova eljuthasson. Az előadások iránt eddig 45 iskola érdeklődött, 31-ben már jártak az egyesület önkéntesei. November óta 90 előadást tartottak több, mint 2000 fiatalnak.

Az Adótanácsadók Egyesületének tagjai – mint minden szervezeti feladatukat, tisztségüket térítésmentesen látják el, így – ezt is társadalmi munkában, személyes elhivatottsággal végzik. A szervezet a beszedett tagdíjból fedezi utazási költségüket, így azok a tagok is hozzájárulnak a program megvalósításához, akik az oktatást egyelőre még nem vállalták.

Minden középiskolába szeretnék eljuttatni a programot

Dr. Vágyi Ferenc, az egyesület elnökségi tagja, a program koordinátora kiemelte:

Hosszú távon az a cél, hogy minden középiskolába eljusson a program, de a 2017-18-as tanévben szeretnénk megháromszorozni az első év teljesítményét. Ezért várjuk az érdeklődő iskolák jelentkezését.

Azok, akiknél már járt a szervezet, hiánypótlónak nevezték a kezdeményezést, és jelezték, hogy szeretnék, ha többször is ellátogatna az egyesület az iskolájukba. Farkas Zoltán, a Magyar Hajózási Szakgimnázium és Szakközépiskola intézményvezetője, az esemény vendéglátója elmondta:

A kezdeményezés nagyon sokat segíthet a gyerekeknek kilépni a munka világába, leveszi a pedagógusok válláról azt a terhet, hogy mélyreható ismeretek nélkül adjanak e területen támpontot a diákoknak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

3275142 01/17/2018 A young woman at a bus stop in Yakutsk. Bolot Botchkarev/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.