Üzleti tippek
businessman hand using tablet computer and server room

InnoMax: a profit mellett a közérdek is fontos

24.hu
24.hu

2016. 12. 18. 15:51

Lezárult az Invitech InnoMax Díj pályázati időszaka, most a zsűrin a sor, hogy eldöntse, mely hazai innovációs kezdeményezéseket díjaznak.
Korábban a témában:

Idén a megújult díj középpontjában a mindannyiunk életét jobbá tévő, a közérdeket szolgáló innováció elősegítése áll. Az Invitel Csoportba tartozó Invitech Solutions által meghirdetett pályázatra három kategóriában – Business, InnoApps, InnoMax Nonprofit – lehetett nevezni.

„Az Invitech Solutions a díjak odaítélésével szeretné kifejezni elkötelezettségét a folyamatos megújulást elősegítő ötletek megvalósítása iránt, de mostantól nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni a nonprofit szervezetek ez irányú törekvéseinek felkarolására. Szeretnénk ezzel is hangsúlyozni, hogy a vállalatoknak az üzletvitel mellett a társadalmi célokra is jobban oda kell figyelniük, a profit mellett a közérdek is fontos” – fogalmazott Mártha Imre, az Invitel Csoport operatív főigazgatója.

„Mindig sokat jelent egy civil szerveződésnek, ha elismerik a munkáját, és magánszemélyek mellett komoly szervezetek is felsorakoznak mögötte. Ez a pályázat éppen ezt segíti, felhívja a figyelmet az üzleti világ és a civil szféra kapcsolatának fontosságára, és a nonprofit szervezetek társadalomban betöltött hasznos szerepére” – mondta Molnár Klára, a Magyar Adományozói Fórum igazgatója, a zsűri tagja. A szervezet együttműködő partnerként segíti a civil világból érkező pályázatok szakszerű kiértékelését.

Pályázatok az applikációktól az IoT-megoldásokig

A beérkezett pályaművek alapján már most kijelenthető, hogy az üzleti, a fejlesztői és a civil kategória nevezői is magukénak érezték a kiírás szellemiségét, a közösségi célokat segítő elképzelések mindhárom kategóriában megjelentek. Így például a nyelvtanulást új alapokra helyező mobilapplikáció, az idős családtagokkal való folyamatos kapcsolattartást segítő IoT-megoldás, vagy az orvos-beteg kapcsolatot támogató, mesterséges intelligencia-alapú fejlesztés egyaránt megtalálható a témák között. A pályaművek között szerepelnek az egészséges és élhető környezet megőrzését, a fiatalok biztonságosabb internethasználatát vagy a hátránnyal élők közmű-ügyintézését segítő fejlesztési elképzelések is.

„A fenntarthatóság ma már nem csak egy jól mutató fogalom a céges brosúrákban, hanem sok esetben a vállalati működés alapvetése is. Hiszem, hogy a fenntarthatóság és az innováció kéz a kézben járó elemei az üzleti működésnek. Minden olyan kezdeményezés, ami ráirányítja a figyelmet a közösségek e téren kifejtett tevékenységére, üdvözlendő. Ezért is vállaltam el örömmel a felkérést a pályázat zsűrijébe” – fogalmazott Chikán Attila, a fenntartható smart energetikai megoldások terén élen járó ALTEO Group vezérigazgatója, .

A beérkezett nagyszámú pályázat feldolgozását követően a zsűri januárban ül össze, hogy kiválassza az egyes kategóriák győzteseit, a díjazott pályaműveket.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Újabb furcsaság a TV2-n A Piramisban

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.