Üzleti tippek

Hatalmas éhínség jöhet 2050-re

ehezes(210x140).jpg (Array)
ehezes(210x140).jpg (Array)

Ha az agrárium nem reagál az új kihívásokra, akkor teljesedhet be a címben jelzett jóslat. A technikai fejlesztések alkalmazásával azonban elérhető, hogy a mezőgazdaság az egyre növekvő népességet is képes legyen ellátni élelmiszerrel – írta az Agroinform.hu

Higtech mezőgazdaságé a jövő

Húsz év múlva nem a kombájn vagy az eke lesz az élelmiszer-termelés legfontosabb eszköze. Ezek szerepét egy szoftver veszi át. A jövő agráriumában a legfontosabb az adatok betakarítása lesz. A mezőgazdaság jelenleg egy átmeneti stádiumban van, és high-tech vállalkozássá alakul át. Ez egy régóta esedékes forradalom az évszázadokon keresztül alkalmazott termelési módszerekben. Perspektívában nézve ez azt jelenti, hogy ha a régi módon gazdálkodunk, akkor 2050-ben kétmilliárddal több ember fog éhezni – írja a techcrunch.com.

A népességszaporodás sürgős szükségletként állítja elénk a mezőgazdaság termelékenységének radikális emelését. A terméseredmények egyszerű mennyiségi növelése nem jelent megoldást. 2050 kihívása példa nélküli: annyi ember számára kell élelmiszert termelni, amennyi jelenleg él, plusz amennyi 1920-ban élt a Földön.

Ha csak azokat a technikákat alkalmazzuk, amelyek átsegítettek bennünket a 20. századon, akkor a 21. században nem jutunk messzire.

És bármilyen megoldást találunk, mindenképpen figyelembe kell venni, hogy a termőföld és a víz továbbra is szűkösen rendelkezésre álló források, a környezet fenntarthatósága pedig alapvető követelmény.

Egy friss felmérés szerint 2053-ban kezdődhet a világvége, többek között éhínséggel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik