Üzleti tippek
Image of woman using a laptop

A szupergyors internet egyre több helyen elérhető

24.hu
24.hu

2016. 09. 26. 18:02

Az Invitel a Széchenyi 2020 program keretében kiírt pályázat eredményeként 11 járás közel 100 településén fejleszti az internetszolgáltatást.
Korábban a témában:

A vállalat a pályázat során 1,95 milliárd forint értékű uniós forrást nyert el legalább 30 Mbit/s sebességű vezetékes hálózat fejlesztésére, melynek köszönhetően újabb területekre juttathatja el a minőségi, gyors internetszolgáltatást.

A Szupergyors Internet Program (SZIP) a Nemzeti Infokommunikációs Stratégia digitális infrastruktúra pillérének fontos eleme. Célja, hogy az Európai Unió digitális menetrendjével összhangban 2020-ra az unióban minden háztartás, illetve üzleti és kormányzati végpont számára elérhetővé váljon a legalább 30 Mbit/s sebességű, megbízható szolgáltatás.

A távközlési társaság a makói járásban már az első körös eredmények kihirdetése után elindította a tervezési munkálatokat és a szerződéskötést követően, Óföldeákon a kivitelezés is elkezdődött. Az új, korszerű hálózat kiépítését nemrég fejezték be, és múlt héten már át is adták a település lakóinak.

Az Invitel teljes mértékben támogatja a kormányzati törekvéseket, amelyek a szélessávú internetszolgáltatást valamennyi hazai háztartás, vállalkozás és intézmény számára elérhetővé teszik, elősegítve ezzel Magyarország digitális felzárkóztatását. A társaság ezért eddigi, saját forrásból megvalósított hálózatfejlesztései mellett számos régióban nyújtott be pályázatot a SZIP keretében. Az első és második kör eredményei szerint a cég sikerrel pályázott a következő járásokban: Makó, Szeghalom, Ajka, Békés, Dunaújváros, Gyula, Jászberény, Mezőkovácsháza, Szarvas, Szeged, Várpalota.

„Célunk, hogy a rendelkezésre álló források felhasználásával minél több háztartás és kisvállalat számára elérhetővé tegyük az Invitel szolgáltatásait. Éppen ezért újabb mérföldkőnek tekintjük, hogy a korábbi hetek munkájának eredményeként, elsőként Óföldeákon, már át is adhattuk a Szupergyors Internet Program keretében fejlesztett korszerű internethálózatot. A fejlesztéssel elősegítjük a gyors internethez és a digitális, interaktív tévészolgáltatáshoz való hozzáférést azokon a területeken is, ahol korábban ez nem volt megoldható” – fogalmazott David Blunck, az Invitel-csoport vezérigazgatója.

A szolgáltató 2012-ben intenzív hálózatfejlesztési programot indított, melynek megvalósítását a 2015 és 2016-os évben felgyorsította. Mindezt a növekvő sávszélesség igény, a tartalomfogyasztási, tévénézési szokások átalakulása, valamint a HD tartalmak térnyerése indokolta.

A vállalat saját forrásból 2015 végére a szolgáltatási területén már közel hatszázezer fogyasztó számára tette elérhetővé a gyors és megbízható internetszolgáltatás, valamint a minőségi televíziózás (IPTV) alapjául szolgáló technológiát. Ez a lendület a SZIP program és saját fejlesztések keretében töretlenül folytatódik a következő hónapokban is.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Domenico Lucano, mayor of the small Italian fishing village Riace, receives the 'Dresden Peace Award 2017' at the Semper opera in Dresden, Germany, 12 February 2017. Lucano receive the award for his committment to helping refugees. The 58-year-old man has been welcoming refugees flying from war and poverty since 1998. Photo: Arno Burgi/dpa-Zentralbild/dpa
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.