Üzleti tippek

Invitech: üzleti informatikában erősít az Invitel-csoport

Júliustól három önálló jogi személlyé alakult át az Invitel Távközlési Zrt.

A vállalati és nagykereskedelmi üzletág változatlan menedzsmenttel és tulajdonosi háttérrel a továbbiakban Invitech Megoldások Zrt. – Invitech Solutions márkanéven működik.

A lakossági és kisvállalati üzletág megtartva az Invitel Távközlési Zrt. nevet változatlan formában működik tovább. Az átalakulás részeként létrejött az Invitel Központi Szolgáltatások Zrt. is, amely a belső, kiszolgáló, támogató funkciókat (például jog, HR, pénzügy) tömörítő társaság.

„Az Invitel-csoport egy sor lépést tett már az elmúlt másfél évben annak érdekében, hogy a gyorsan változó infokommunikációs piacon tovább erősítse ügyfélközpontú tevékenységét. Ennek a folyamatnak egy jelentős állomása a júliustól életbe lépett változás, így az Invitech Megoldások Zrt. megalakulása is. A társaság szétválasztásától a hatékonyság javítása mellett, a különböző ügyféligényekre jobban fókuszáló működést várjuk el. Az IT és a telekommunikáció mindannyiunk életében egyre fontosabb szerepet tölt be – otthoni felhasználóként, a munkahelyen és üzleti vezetőként egyaránt” – fejtette ki az InfoRádiónak adott interjúban Budai J. Gergő, az Invitel-csoport vezérigazgató-helyettese.

Budai J. Gergő
Budai J. Gergő

„Az infokommunikációs technológiák által nyújtott lehetőségek jelentősen különböznek a nagyobb szervezetek esetében. Elég akár csak arra gondolni, hogy például otthon TV-szolgáltatást vásárolok vagy internetet, míg a munkám szempontjából adatközponti szolgáltatásra van szükségem, amire magánemberként még nincs. Ezért emeltük ki az Invitelből az Invitech Solutions-t. Míg pár éve az informatikai szolgáltatások alig néhány százalékot jelentettek, ma már árbevételünk közel negyedét ez a terület adja. Úgy gondoltuk, mostanra érett meg az idő arra, hogy önálló cégként is megmérettesse magát a vállalati és nagykereskedelmi üzletág. Integrált, szorosan együttműködő szervezeti felépítéssel, valódi infokommunikációs és IT szakértőként új típusú partnerségben gondolkodunk ügyfeleinkkel – ezt a célt szolgálja leginkább az átalakítás” – részletezte a vezérigazgató-helyettes.

A második legnagyobb szereplők a hazai szektorban

Az Invitech Solutions már létrejöttekor is a hazai integrált telekommunikációs és informatikai piac második legnagyobb szereplője. Az üzletág tavalyi eredményét figyelembe véve a társaság több mint 20 milliárd forintos éves árbevétellel rendelkezik.

A vállalat a száz legnagyobb hazai település mindegyikét, illetve a legnagyobb 500 magyarországi cég négyötödét fedi le saját hálózattal.

A társaság több mint 9000 kilométeres, országos lefedettségű optikai gerinchálózattal, 11 nemzetközi határkeresztező összeköttetéssel rendelkezik. Adatközponti infrastruktúrájuk négy budapesti telephelyű létesítményre épül, amelyekben összesen több mint 3000 négyzetméteres terület áll rendelkezésre.

Az Invitech Solutions mintegy 500 hálózati, informatikai és további szakembere szolgálja ki a 6000 közép- és nagyvállalati, intézményi és nagykereskedelmi ügyfelet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik