Üzleti tippek

Invitech: új márkát hoz létre az Invitel

A cégcsoport vállalati és nagykereskedelmi üzletága Invitech Solutions márkanév alatt, külön gazdasági társaságban folytatja működését.

A szolgáltató közel két évtizede meghatározó szolgáltató a telekommunikáció, az informatika, valamint az adatközponti és felhőszolgáltatások területén. Az üzletág júliustól társasági formában, Invitech Megoldások Zrt.-ként támogatja a több ezer közép- és nagyvállalati, intézményi, valamint nagykereskedelmi partnerét üzleti céljaik elérésében – az ország teljes területén.

Az Invitel-csoport egy sor lépést tett az elmúlt másfél évben, hogy a gyorsan változó infokommunikációs piacon tovább erősítse ügyfélfókuszú működését. Ennek a folyamatnak következő lépéseként júliustól két főbb, önálló jogi személlyé alakul át az Invitel Távközlési Zrt. Változatlan menedzsmenttel és tulajdonosi háttérrel működik a továbbiakban a vállalati és nagykereskedelmi üzletág (Invitech Megoldások Zrt.), valamint a lakossági és kisvállalati üzletág (Invitel Távközlési Zrt.).

Az IT és a telekommunikáció mindannyiunk életében egyre fontosabb szerepet tölt be – otthoni felhasználóként és a munkahelyen, üzleti vezetőként egyaránt. De az infokommunikációs technológiák által nyújtott lehetőségek és kihívások különböznek a nagyobb szervezetek esetében. Ezért emeltük ki az Invitelből az Invitech Solutions-t – mondta a keddi sajtótájékoztatón David Blunck, az Invitel-csoport vezérigazgatója.

David Blunck, az Invitel-csoport vezérigazgatója
David Blunck, az Invitel-csoport vezérigazgatója

Az Invitech Solutions az Invitel-csoport infotechnológiai szolgáltatója a közepes és nagyvállalati, továbbá intézményi és nagykereskedelmi partnerek számára. A társaság mintegy 500 hálózati, informatikai és további szakembere minden nap azért dolgozik, hogy 6000 ügyfelünket kiszolgálja, az innovatív startupoktól a tőzsdén jegyzett multinacionális vállalatokig.

Az Invitel-csoport irányítása nem változik, a csoport vezetését azonos tulajdonosi struktúra mellett változatlan menedzsment látja el, amelynek tagjai: David Blunck vezérigazgató, Javorniczky Áron, a vállalati és nagykereskedelmi üzletág vezetője, Langsteiner Marianne, a lakossági és kisvállalati üzletág vezetője, Balogh Ákos pénzügyi vezérigazgató-helyettes, Bognár Ádám műszaki vezérigazgató-helyettes, Dr. Budai J. Gergő jogi vezérigazgató-helyettes és Mártha Imre operatív főigazgató.

Az Invitech Solutions már születésekor is a hazai integrált telekommunikációs és informatikai piac második legnagyobb szereplője, több mint 20 milliárd forint éves árbevétellel rendelkezik. Míg pár éve az informatikai szolgáltatások alig néhány százalékot jelentettek, ma már árbevételünk közel negyedét ez a terület adja – mondta Javorniczky Áron, a társaság vállalati és nagykereskedelmi üzletág vezetője.

Javorniczky Áron, a vállalati és nagykereskedelmi üzletág vezetője
Javorniczky Áron, a vállalati és nagykereskedelmi üzletág vezetője

Az Invitech Solutions a száz legnagyobb hazai település mindegyikét, a legnagyobb 500 magyarországi cég négyötödét fedi le saját hálózattal. Több mint 9000 kilométeres, országos lefedettségű optikai gerinchálózattal, 11 nemzetközi határkeresztező összeköttetéssel rendelkezik. A vállalat adatközponti infrastruktúrája négy, budapesti telephelyű létesítményére épül, melyekben összesen több mint 3000 négyzetméteres terület áll rendelkezésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik