libri (libri)
Üzleti tippek

Libri Bookline lett a Libri-Shopline

Kapcsolódó cikkek

A kultúra felé fordulását nevében is láttatni kívánják: 2016 májusától ezért Libri Bookline a cég neve. A cégcsoport 2015-ben megfogalmazott víziója és missziója szerint a vállalat életének középpontjában a kultúraközvetítés előtérbe helyezése és az olvasás népszerűsítése áll.

A cégcsoport fókuszáltan a könyvek, az olvasás és a kultúra népszerűsítését tűzte ki célul. Ezért is döntött úgy a cég vezetése, hogy 2016 első negyedévétől kezdődően nem üzemelteti tovább a Shopline webáruházat, hanem a Magyarországon működő két legjelentősebb könyves márka összekapcsolódásával a kultúra területén folytat még elkötelezettebb tevékenységet. A cég nevének megváltoztatásával is ezt kívánja a társaság hangsúlyozni.

A Libri-Shopline Kereskedelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 2016. április 29-én tartott rendes közgyűlésén hozott határozata értelmében a társaság cégneve Libri-Bookline Kereskedelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaságra, röviden: Libri-Bookline Nyrt.-re módosult. A változást a Cégbíróság május 17-én jegyezte be.

A teljes cégcsoport a Libri Könyvkereskedelmi Kft. és érdekeltségei, valamint a Shopline Nyrt. összefonódásával jött létre, amelyet 2013-ban engedélyezett a Gazdasági Versenyhivatal. Ezt követően a Libri-Shopline Nyrt. a közép-európai régió egyik legjelentősebb kulturális vállalatává nőtte ki magát.

A Libri 2015-ös arculatváltása után országos bolthálózatában és a libri.hu-n is letisztult, elegáns, egységes környezettel, valamint több évtizedes szakértelemmel várja ezután is a vásárlókat; a Bookline pedig szintén a 2015-ben megújított fiatalos, frappáns, pimasz, alapvetően online olvasásnépszerűsítést tűzte ki céljául. A cégcsoport a 2016-ban is támogatja a kisebb könyvkiadókat és szakmai műhelyeket Nyitott Könyv programjával, aktív szerepet vállal az olvasásnépszerűsítésben és nagy energiát fordít CSR programjaira is.

Sisi – Ferenc József és az udvar nemtetszése dacára – ragaszkodott hozzá, hogy negyedik gyermekét Budán hozza világra. Bár a Habsburgoknak több személyes tragédiája kötődött a magyar fővároshoz, végül minden simán ment.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.