Üzleti tippek
tn-ws02 (technet, webshop, efk, európa, magyarország, online, vásárlás)

Rekord a hazai bankkártyás fizetésben

24.hu
24.hu

2016. 04. 05. 15:17

Amikor egyik reggel a Goloka webshop tulajdonosa 1500 társával elindult az E-commerce Expo-ra, hogy megtudja, mik az újdonságok az e-commerce területén, még nem sejtette, hogy estére működő bankkártya-elfogadás kerül webshopjába.
Korábban a témában:

„A rekord ötlete spontán jött. Ügyfelünk standunknál érdeklődött, ajánlatunk hamar meggyőzte, és úgy döntött, leszerződik velünk. Mivel webáruházát a Shoprentertől bérli, és abba be van építve a Barion, a bekapcsolás csupán néhány percet vesz igénybe. Ekkor találtuk ki, hogy stopperrel fogjuk mérni, és rekordot próbálunk felállítani” – meséli Bíró Tamás, társ-alapító és marketingigazgató.

A Goloka webshop tulajdonosa a Barion standján ülve megkötötte az online szolgáltatási szerződést, majd a kapott titkos azonosító átmásolásával, webshopjának webes felületén bekapcsolta a bankkártyás fizetést. Mindez, a jogszabályokban előírt ellenőrzésekkel együtt, 13 perc 51 másodpercet vett igénybe. A folyamat végén működő, a világ bármely pontjáról elérhető bankkártyás fizetés került az online áruházba.

Bárkinél működhet

A szolgáltató állítja, egy néhány milliós forgalmú webshopnak is olyan árakat biztosít kártyás fizetésre, amit más szolgáltatók csak több százmilliós forgalom után ajánlanak. Az ügyfelek kedvence a pozitív cash flowt elősegítő azonnali jóváírás, valamint a vásárlást ösztönző kényelmes fizetés, bankkártyaadatok begépelése nélkül. A mobilra is optimalizált felhasználói élmény hatására több ügyfélnél megnőtt a kártyás fizetések aránya. A szolgáltatás ráadásul belépési, havi, illetve kilépési díj nélkül vehető igénybe, csak a fizetések után kell díjat fizetni. Többféle csomagjuk van, az áraikat nem titkolják.

Igaz, hogy egyedi  rekord született, de ezt a kunsztot bármely webshop meg tudja ismételni – szögezték le. Ugyanis másként működnek, mint a bankok, a cég néhány perc alatt elvégzi a szükséges átvizsgálást, és indulhat a fizetés. Mindezt a jogszabályok lehetővé teszik, a Magyar Nemzeti Bank felügyelete pedig garantálja a biztonságos tranzakciókat és az ügyfelek pénzének védelmét.  Az online szerződéskötés csupán 1 percet vesz igénybe, és a fizetés bekapcsolása után már működik is a rendszer.

Sok kereskedő nem használ bankkártyás fizetést

A legtöbb kereskedő nem használ bankkártyás fizetést, mert a bevezetése túlságosan bonyolult és körülményes volt eddig, a szerződéskötéstől az IT-n át, akár hetekig tartó folyamat is lehet egy bankkal megállapodni. „A standunknál találkoztunk olyan kereskedővel, aki három éve sikeresen ad el a weben, és hat hét után utasította el bankja, indoklás nélkül.  Egy másik kereskedőnek a cégneve megváltozása miatt minden papírmunkát újra kellett kezdenie, és az összes IT tesztelést megismételnie.” – tette hozzá Bíró.

Annak sem kell kétségbe esni, akinek még nincs beépítve ez a fajta fizetés. Ingyenesen letölthető PHP, Android és iOS forráskód, alapos online dokumentáció, és akár telefonos műszaki segítségnyújtás mellett a fizetés pár óra alatt bárhová beépíthető. Továbbá partnereik plugineket is kínálnak a webshop szoftverekhez.

A szolgáltatónál egyébként a felhasználók száma év eleje óta megnégyszereződött, a webshopok száma majdnem tízszeresére nőtt. A növekedés exponenciális, év végére több mint 10 milliárdos forgalmat tervez a cég vezetősége, és ezen felül még az idén elindulnak más országokban, más pénznemekkel, elsőként euróval.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.