Üzleti tippek
szerelő (Array)

Befékeztek a nagyvállalatok

24.hu
24.hu

2016. 03. 10. 13:45

Ismét visszacsökkent a cégek beruházási szándéka, így jelenleg tízből négy hazai vállalat tervezi, hogy idén valamilyen fejlesztést végez.
Korábban a témában:

A beruházási célok között a technológiafejlesztés az első számú fejlesztendő terület, amit a közeljövőben erősíthet a kormány héten bemutatott iparstratégiája is.

„Az elmúlt negyedév kiugró pozitív eredménye után visszakorrigált a beruházási szándék. A cégek leginkább technológiafejlesztést és kapacitásbővítést terveznek, de mindkét esetben csökkent azoknak a társaságoknak az aránya, amelyek ilyen irányú fejlesztésben gondolkodnak” – összegezte Peter Roebben, a K&H vállalati üzletágának vezetője.

A tavaly év végén megkérdezett vállalatvezetők véleménye alapján a beruházások volumenét tekintve sem várható kiugró növekedés, mivel leginkább a tavaly erre szánt összeggel tervez idén is a cégek háromnegyede (76%), és csupán minden ötödik cég növeli ilyen jellegű kiadásait.

„A kormány múlt héten bemutatott, 2020-ig tartó iparstratégiájának célja, hogy a hazai feldolgozóipar elmozduljon a magasabb hozzáadott értékű termelés felé, ezért arra számítunk, hogy a közeljövőben növekedni fognak a nagyvállalatok technológiafejlesztési beruházásai” – tette hozzá a szakértő.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.