Üzleti tippek
Work on computer

Fontos határidő közeleg a kisadózóknak

24.hu
24.hu

2016. 02. 15. 14:59

A kisadózó vállalkozásoknak február 25-ig kell elkészíteniük az éves bevallásokat.
Korábban a témában:

A legkisebb vállalkozásokat terhelő egyes kisadók – mint a rehabilitációs hozzájárulás, népegészségügyi termékadó, kulturális adó – éves bevallása közeleg.

A 1501 számú bevallási garnitúra (hasonlóan minden ’01 nyomtatványhoz) többszörös felhasználási móddal rendelkezik, és az időrendje alapján is alkalmas a havi, negyedéves és éves bevallás teljesítésére, amelyet a bevallás elején kell megjelölni.

Éves bevallás vonatkozhat a rehabilitációs hozzájárulás elszámolására, illetve a kulturális adóra, ha az áfa bevallói gyakorisága éves (vagy az áfa kódja=1).  Ezt a nyomtatványt kell használni a tavalyi évre vonatkozó késedelmesen, vagyis a bevallás benyújtásának esedékességét követően, az elévülési időn belül benyújtott bevallások esetében is.

Ugyancsak azonos időzítés vonatkozik a népegészségügyi termékadó fizetésére, ha az általános forgalmi adózásban alanyi mentes vagy bevallás benyújtására nem kötelezett áfaalany, illetve éves áfabevalló az, akinek a 15NETA jelű bevallást kell beadnia – összegzi az Adózóna.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.