Üzleti tippek

Afrikában terjeszkedik a Bosch

A beruházási listán Angola, Nigéria, Mozambik, Kongó, Etiópia és Zambia szerepel.

Afrikai bányaipari beruházásokkal bővíti tevékenységi körét a német autóipari vállalat. Michael Kloss, a Szaharától délre fekvő afrikai területekért felelős igazgató egy fokvárosi konferencián elmondta: az autóipari technológiai konszern 10-ről 24-re tervezi növelni afrikai telephelyei számát, tevékenységi profilját pedig bányaipari beruházásokkal bővíti.

Az ipari beruházások legnagyobb akadálya Afrikában az elégtelen áramellátás. A Szaharától délre fekvő területek egymilliárdos lakosságának 70 százaléka nem részesül állandó áramszolgáltatásban.

A kontinens az Afrikai Fejlesztési Bank adatai szerint 150 Gigawatt elektromos áramtermelő kapacitással rendelkezik, ami nagyjából Belgium áramtermelési kapacitásának felel meg. A ténylegesen rendelkezésre álló áramtermelési kapacitás azonban a karbantartási hiányosságok és a vezetékek állapota miatt még ennél is jóval kevesebb.

A Bosch fő afrikai telephelyén, Dél-Afrikában például a vállalat üzemei tavaly összesen több heti áramkimaradásnak voltak kitéve. Ezért a Bosch maga fogja termelni az áramot afrikai telephelyein – mondta Michael Kloss.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik