Üzleti tippek

Magyarországtól tanulna Egyiptom

Turisztikai megállapodást kötött a Nemzetgazdasági Minisztérium és az egyiptomi turisztikai tárca, a dokumentumot Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Számeh Sukri egyiptomi külügyminiszter írta alá a Parlamentben.

Varga Mihály beszédében kiemelte: a megállapodás a vállalkozások, a szakemberek és az államok közötti jó gyakorlatok és tapasztalatok cseréjét, a két ország közötti turisztikai kapcsolatok erősítését segíti elő. Hozzátette: a két ország közötti turistaforgalom növekedéséhez hozzá fog járulni, hogy a Wizz Air május 16-án elindítja heti egy alkalommal közlekedő járatát Budapest és Hurghada között.

A miniszter arra is kitért, hogy Egyiptom érdeklődik a belföldi turizmust fellendítése érdekében elindított magyar programok, közöttük a SZÉP-kártya rendszer bevezetése iránt. A program bevezetésének és működésének tapasztalatait megosztják az egyiptomi féllel. A magyarországi kulturális és gyógyturizmus iránt is jelentős az érdeklődés.

Számeh Sukri egyiptomi külügyminiszter fontosnak nevezte, hogy Magyarországgal nemcsak a turizmust érintően, hanem politikai-gazdasági és más területeken is együtt tudnak működni.

Véleménye szerint a kapcsolatrendszer erősödött a két ország között a június 30-i forradalmat követően. Közös érdeknek nevezte a két ország közötti kapcsolat szorosabbá tételét. Köszönetet mondott azért, hogy Magyarország nem korlátozta a turistaforgalmat, és a “zavaros egyiptomi helyzetben” nemhogy nem akadályozta, hanem inkább megkönnyítette a turisták eljutását Egyiptomba.

Számeh Sukri fontosnak nevezte a megállapodást, amely hozzájárul a turistaforgalom élénküléséhez. Az egyiptomi kormány számos infrastrukturális fejlesztést hajtott végre a Vörös-tenger partján az elmúlt időszakban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik