Üzleti tippek

Az Invitel a Microsofttal közösen bővíti felhőszolgáltatásait

Az info- és telekommunikációs vállalat partneri megállapodást kötött a Microsofttal. A hibrid infokommunikációs megoldások infrastruktúrájának Európa egyik legmodernebb adatközpontja, az Invitel által tavaly megvásárolt, Kozma utcai DataCenter ad helyet.

Az együttműködési megállapodás értelmében az Invitel kiemelt IT-szolgáltatóként partnerségre lépett a Microsofttal, így ötvözheti saját adatközponti, illetve felhőalapú megoldásait a Microsoft Cloud Platform szolgáltatásaival. Ennek eredményeként a Microsoft SPLA (Service Provider License Agreement) partnerei közül Magyarországon egyedül az Invitel rendelkezik az úgynevezett Cloud OS Network Silver partnerségi státusszal.

A Cloud Platform (elemei a Windows Server 2012 R2, Hyper-V, System Center 2012 R2 és az Azure Pack) integrációjával, a Microsoft technológiákban rejlő automatizálási lehetőségek alkalmazásával, illetve a szolgáltatások Microsoft Azure-ba történő kiterjesztésének köszönhetően az Invitel ügyfelei számára rugalmasabb elérhetőséget biztosíthat, és az ügyfelek igényeire szabott kedvező ár-érték arányt érhet el.

A hibrid infokommunikációs megoldások infrastruktúrájának Európa egyik legmodernebb adatközpontja, az Invitel által tavaly megvásárolt Kozma utcai DataCenter ad helyet.

Mára – vezető, független tanúsító szervezetek elemzése szerint – az Invitel az adatközponti szerverelhelyezés terén a második legnagyobb szereplő lett a hazai piacon, míg adatközponti szolgáltatásokban a harmadik helyen áll.

„A megállapodással társaságunk fontos lépést tesz a valós hibrid felhőmegoldások irányába. A vállalat saját adatközpontját és a Microsoft Azure felhőkapacitását felhasználva rugalmas és testreszabott megoldásokat kínálhatunk a kulcsfontosságú stratégiai irányként meghatározott felhőszolgáltatások piacán” – fogalmazott Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója.

„Bár a nemzetközi trendeket követve hazánkban is egyre jobban terjednek a felhőalapú üzleti megoldások, a vállalkozások jó része még óvatos e téren. Ennek részben az ismeretek hiánya, a bizalmatlanság, illetve egyéb adatbiztonsági aggályok a fő okai. A Microsoft és az Invitel együttműködése éppen ezért nemcsak cégeink számára mérföldkő, meggyőződésem, hogy az egész hazai infokommunikációs szektor fejlődése szempontjából is kulcsfontosságúnak tekinthető” – tette hozzá.

A megállapodás kapcsán Németh Zsolt, a Microsoft kis- és középvállalati szegmens vezetője elmondta: az Invitel stratégiai partnerük lett azáltal, hogy az egyik legnagyobb magyarországi adatközponttal rendelkező szolgáltatóként adatközponti kapacitását a Microsoft Cloud Platform megoldásaival integrálta, és lehetővé teszi annak kiterjesztését a Microsoft felhőjébe is – ebbe beleértve az Azure, illetve az Office 365 felhőszolgáltatásokat is. Ezzel az Invitel lehetővé teszi a hazai ügyfelek számára a teljes átjárhatóságot saját ügyféloldali adatközpontjai, a Kozma utcai DataCentere és az Azure között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik