Üzleti tippek

Vásárlás közben ingyen „tankolhat”

Elektromos benzinkutat nyitott tavaly év végén az Auchan. A budaörsi az első hazai hipermarket, ahol a benzinkút mellett elektromos töltőállomás is üzemel. A töltőpontot a vásárlók díjmentesen használhatják.

„Egy elektromos autó töltése 1-2 órát is igénybe vesz, ezért kifejezetten célszerű bevásárlás közben kihasználni a parkolási időt. 2050-re a személygépkocsik 60-70 százaléka várhatóan elektromos lesz, ezért is fontos, hogy lehetőség nyílik az autók töltésére a bevásárlóközpontokban vagy a hipermarketekben is. Előnye a budaörsi áruház elhelyezkedésének, hogy a fővárosi agglomerációban található, így akár a napi, környezetbarát ingázáshoz is használható a töltőállomás. Reméljük, egyre többen fogják használni ezt a Magyarországon még kuriózumnak számító lehetőséget” – fogalmazott Jászay Tamás, az ELMŰ vállalatfejlesztési igazgatója.

Az Auchan az elmúlt 16 évben mintegy 200 milliárd forintot fektetett be Magyarországon és közel 7000 főt foglalkoztat jelenleg. A vállalat célja, hogy újabb töltőállomásokat nyisson meg azok mellett az áruházak mellett, ahol még nincs benzinkút. Jelenleg a 19 áruház közül már 16 mellett található töltőállomás. Az idei 5 milliárd forint értékű beruházás feléből, mintegy 2,5 milliárd forintból 5 benzinkutat adott át a cég.

Fotó: Thinkstock

„Az Auchan számára a budaörsi egy történelmi áruház, Magyarországon ez volt az első Auchan hipermarket, itt működik a vállalat központja, és a budaörsi kereskedelmi park lett az egyik legaktívabb hazánkban. Modern, merész lépésekkel fejlődünk, most is ennek lehetünk tanúi az új benzinkút átadásával és egy jelenleg még egyedülálló, elektromos töltőállomás bevezetésével. Két oszlopnál, négy autó számára egyszerre tudjuk biztosítani a töltési lehetőséget – díjmentesen” – mondta Varga László, a budaörsi Auchan áruház igazgatója.

„A jelenlegi, kereskedelmi piacot meghatározó körülmények között ez a fejlesztés kiváló példája a vállalat magyarországi elkötelezettségének. A fenntartható fejlődés döntéseink meghatározó szempontja, ezért is örülök, hogy elsőként adhatunk át környezettudatos e-töltőállomást a hazai kereskedelmi láncok közül” – összegezte Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója.

Energia24-tipp: E-taxikkal is csökkenthető a légszennyezés

Budapesten egyelőre az elektromos taxikból még csak az „első fecskék” futnak az utakon, de a jövő a villanyautóké lehet: az uniós irányelvek például az e-töltőpontok számának növelésére kötelezi a tagállamokat. A fővárosban októberben adták át az első elektromos taxidrosztot, amely Óbudán, a Graphisoft Parkban található.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik