Üzleti tippek

Tervezhető áramszámla – Így is kevesebb lehet a fogyasztása

Az energiatakarékosságnak számos módja van, a korszerű háztartási gépek és fényforrások használatán kívül sokszor elég egy kis odafigyelés, és máris kevesebb lesz a villanyszámla. Van azonban olyan megoldás is, amellyel nem csupán ésszerűvé, hanem tervezhetővé, kiszámíthatóvá is válik az áramfogyasztás. Ebben segít az előrefizetős mérőóra.

A feltölthető egyenleggel működő, úgynevezett prepaid szolgáltatások egyik előnye, hogy előre gátat szabunk a kiadásainknak – elég, ha a mobiltelefonokra vagy bizonyos típusú bankkártyákra, ajándékutalványokra gondolunk. A költségek kordában tartására a háztartásban is szükség lehet. Ennek egyik módja, ha előre vásároljuk meg a szükséges energiamennyiséget, amelynek felhasználását folyamatosan nyomon követhetjük a készülék digitális kijelzőjén.

Kinek jöhet jól az előrefizetős mérőóra?
– Aki szeretné keretek közé szorítani az áramköltségeit.
– Aki garázst vagy raktárt bérel.
– Akinek nyaralója van.
– Aki kiadja a lakását vagy házát albérlőknek.

Energia24-tipp

Az ELMŰ-ÉMÁSZ által indított „Előrefizetős mérő programban” az első ezer igénylő közel 100 kilowattórányi feltöltést kaphat ajándékba, amely nappali áram esetén 4000 forint, éjszakai tarifánál 2500 forint körüli összeget jelent.

Egy ritkán használt ingatlan – hétvégi ház, tárolóhelyiség vagy garázs – esetében előnyös, ha a mérőt csupán akkora összeggel tölti fel a fogyasztó, amekkorát a használati szokások indokolnak.

Szintén hasznos lehet lakások bérbeadásánál, mivel egyszerűen szemmel tartható a fogyasztás, és elkerülhetőek az esetlegesen hátrahagyott tartozásból eredő kellemetlenségek, viták is. Az előrefizetős mérő a gyakori fogyasztóváltások esetén is praktikus megoldás lehet.

Azonnal látható a fogyasztás

A szükséges villamosenergia-mennyiséghez feltöltőkód megvásárlásával lehet hozzájutni. Az így feltöltött mérőn ezután pontosan követhető a még rendelkezésre álló kWh. Ez a tapasztalatok szerint már önmagában is takarékosságra ösztönöz, hiszen azonnali képet ad a mindennapi áramfelhasználásról.

Így igényelheti a fogyasztásmérőt

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport fogyasztói jó ideje élhetnek az előrefizetős mérő előnyeivel, ráadásul a berendezés cseréjéhez mindössze néhány lépés szükséges.

A személyes igénylésre bármelyik ügyfélszolgálati irodában lehetőség nyílik, egy űrlap kitöltése után a megrendelés folyamata máris elindul. A területileg illetékes elosztói engedélyes az első feltöltőkód összegének beérkezését követően közel 7000 forint + áfa ellenében felszereli a mérőt. A kódokhoz országszerte több száz helyen – hírlapüzletekben és egyéb elfogadóhelyeken – hozzá lehet jutni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik