Üzleti tippek

Borsod megyei gyermekeket támogat az ÉMÁSZ

Hátrányos helyzetű, tehetséges gyermekek támogatására 2 millió forintot adományozott két miskolci és további három borsodi intézménynek az ÉMÁSZ Nyrt. Hans-Günter Hogg igazgatósági tag a jelképes átadáson kiemelte: ez esetben is a legjobb helyre kerül a támogatás.

 

Az átadó ünnepséget a miskolci Martin János Szakképző Iskolában tartották december közepén. A sérült fiatalok számára speciális képzést nyújtó intézményben rendkívül büszkék tanulóik sportsikereire, így nem meglepő, hogy a most kapott támogatást elsősorban sportra fordítják majd – írta a Minap.hu.

A támogatott intézmények

Martin János Szakképző Iskola, Miskolc

Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Miskolc

Abaújszántói Óvoda Egységes Óvoda–Bölcsőde

Don Bosco Iskola, Szakiskola, Középiskola és Kollégium,

Kazincbarcika Koroknay Dániel tehetséggondozó Általános Iskola, Mád

A rendezvényen a művészeté volt a főszerep, bizonyítva, hogy mennyire szerteágazó oktatási-nevelési munkát végeznek a szakképző iskolában. Hallássérült tanulók és tanáraik versekkel és énekkel teremtettek karácsonyi hangulatot.

Fotó: Minap.hu / Végh Csaba

Lénárt Györgyné, a miskolci intézmény igazgatója óriási lehetőségnek nevezte a támogatást, hiszen véleménye szerint akár a sport, akár más területeken előbbre viheti a diákokat, ami az iskola, a város és a megye számára is hasznos.

Demeter Ervin kormánymegbízott köszöntőjében kitért arra, hogy az ÉMÁSZ immár 120 éve hozza el a fényt a megyébe, és az áramszolgáltatás mellett a társadalmi szerepvállalásukkal is fontos küldetést teljesít.

Hans-Günter Hogg, az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport igazgatósági tagja kiemelte: számos olyan intézmény van, amely ugyanilyen támogatásra szorulna. A mostani esetben kikérték a hivatalok véleményét, és nincs kétségük afelől, hogy ez esetben is a legjobb helyekre kerül a támogatás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik