Üzleti tippek

Wifit nyerhetnek az iskolák

Az Invitel 2015-ben kibővíti az InnoMax innovációs pályázatát, és InnoSchool néven új kategóriát indít.

„Vállalatunk elkötelezett abban, hogy a társadalmi felelősségvállalásra is kiemelten figyeljen. Éppen ezért már az idei InnoMax-versenyen is bevezettünk egy új díjat a nonprofit szervezetek számára. Jövőre pedig már az iskolák is pályázhatnak az InnoSchool különdíjra, amelyet két kategóriában lehet majd megnyerni: külön versenyeznek az általános és a középiskolák” – részletezte Gerlei Gyöngyvér, az Invitel vállalati értékesítési igazgatója.

Milyen pályázatokat várnak?

„A mottó: a jövő iskolája. Kíváncsiak vagyunk, hogy a diákok és a tanárok hogyan látják, infokommunikációs szempontból mit tartogat a jövő az oktatás számára. Hogyan és miből fognak a jövő diákjai tanulni, hogyan fog kinézni egy iskola? Szándékosan nem szeretnénk sem az eszköztárat, sem a pályázók körét szűkre szabni. A cél az, hogy a nevezés egy közös gondolkodás, vizionálás legyen a tanárok és a diákok között. Nem konkrét fejlesztéseket, hanem elképzeléseket várunk” – tette hozzá Gerlei Gyöngyvér.

Mit lehet nyerni?

A nyertes intézmények a közösségi tereikhez térítésmentes wifi-lefedést vagy ezzel egyenértékű szolgáltatást kaphatnak. A vállalati értékesítési igazgató elmondta: az Invitel nagyon sok iskolának nyújt telekommunikációs szolgáltatást, és tapasztalataik szerint előfordul, hogy az intézményekben nem elegendő az internetes sávszélesség, így a díj mindenképpen értékes lehet a pályázók számára.

Fotó: MTI / Komka Péter

Egyre népszerűbb az innovációs díj

A vállalat még 2009-ben azzal a céllal hozta létre az InnoMax Díjat, hogy ösztönözze az üzleti innovációkat, és felhívja a figyelmet a sikeres magyar cégekre és fejlesztésekre. A pályázat a kezdetekhez képest látványosan kibővült. A tavalyi évtől már a 250 fő feletti nagyvállalatok is nevezhetnek a versenyre, illetve 2010-től fiatal fejlesztők számára létrehozták az InnoApps Díjat. 2014-ben pedig már külön kategóriában nonprofit szervezetek is pályázhattak.

„A civil szféra részéről nagyon pozitív volt a visszajelzés, és bár idén hirdettük meg először ezt a különdíjat, de így is nagyon sok alapítvány, egyesület jelentkezett a projektötleteivel” – emelte ki az igazgató. A jellemzően karitatív-, szociális vagy a környezetvédelem területén tevékenykedő szervezetek közül idén a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány pályázata nyert, amely az eltűnt gyermekek internetes keresését segítő rendszer kialakítását tűzte ki célul. A nemrég elkészült fejlesztéshez az Invitel adott infokommunikációs és szakmai segítséget.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik