Üzleti tippek

Pénztárgépes szövetség jöhet létre

A Micra-Metripond Kft. egy év alatt 33 ezer online pénztárgépet helyezett üzembe. A forgalmazó cég a jövőben oktatási központtal is segíti a partnereket, és a kezdeményezésükre megalakul egy iparági szövetség is.

A vállalat ma nyitotta meg a Micra Oktatási Központot, ahol a viszonteladóik és szervizpartnereik vehetnek részt az online kasszák üzemeltetéséhez, frissítéséhez és karbantartásához kapcsolódó továbbképzéseken.

A hódmezővásárhelyi társaság többségi tulajdonosa a lengyel Comp-csoport. Zbigniew Stanasiuk, a Lengyel Telekommunikációs Ipari Kamara alelnöke a rendezvényen elmondta: Lengyelországban a kamara egyik legfontosabb feladata a minőségi oktatás biztosítása. „Nálunk a pénztárgépes iparág felismerte, hogy ha a cégek nem fognak össze, és nem dolgozzák ki annak a háttértámogatásnak a struktúráját, amellyel működtetni lehet a pénztárgépek rendszerét, az hosszú távon a piac minden szereplőjét hátrányosan érinti.”

Az iparági összefogást sürgette a Micra-Metripond Kft. ügyvezető igazgatója is. Novák Zoltán bejelentette, hogy kezdeményezésükre a közeljövőben megalakul egy olyan szövetség, amelynek célja, hogy javítsa a piac és a kormányzat közötti kommunikációt, és hogy szakmai támogatással, illetve tapasztalatokkal járuljon hozzá a jövőbeni rendelet-előkészítéshez és rendeletalkotáshoz.

Novák szerint egy ilyen szakmai szervezet már a kiskereskedelmi online átállás időszakában is segíthetett volna abban, hogy kevesebb konfliktussal járjon a váltás. A szövetség tagsága pénztárgép-forgalmazókból, alkatrész-beszállítókból és viszonteladókból áll majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik