Üzleti tippek

Októbertől új telefonszámon faggathatjuk a tudakozót

FN24
FN24

2014. 07. 15. 14:46

198 helyett 11800-ra változik a belföldi tudakozó száma, a szolgáltatást az Invitel biztosítja.

Korábban a témában:

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a tavaly év végén kiírt pályázat eredményeként a legkedvezőbb ajánlatot tevő Invitelt jelölte ki a belföldi tudakozó jövőbeni szolgáltatójának. Karas Monika, az NMHH elnöke tegnap írta alá az erről szóló hatósági szerződést David McGowannel, az Invitel vezérigazgatójával.

A hatályos uniós rendelkezések előírják a szolgáltatás rendszeres felülvizsgálatát, így az NMHH rendelete szerint a most aláírt szerződés három évre szól.

Megszűnik néhány rövid telefonszám

Az Európai Unió szabályozási tendenciájának megfelelően – amely a háromtagú telefonszámok fokozatos kivezetésére irányul – a tudakozó száma megváltozik.

A tervek szerint a hatóság a 198-as vonal használati engedélyét szeptember 30-ig, a 197-es és a 199-es vonalak használati engedélyét pedig december 31-ig visszavonja. A rendelettervezet alapján a 198-as számon hangbemondással is figyelmeztetik majd a fogyasztókat a változásra.

Októbertől a 11800-on elérhető szolgáltatást valamennyi magyarországi vezetékes- és mobiltelefon-előfizető igénybe veheti, függetlenül attól, hogy melyik szolgáltató hálózatából indította a hívást.

Magasabb minőség és kedvezőbb díjazás

Az Invitel korábbi közleménye szerint a hatóság döntésében a szolgáltató által biztosított magasabb fokú minőségi paraméterek, valamint a vállalt és kedvezőbbnek ítélt díjazás játszott meghatározó szerepet.

A korábbi közleményben David McGowan vezérigazgató úgy fogalmazott: az Invitel felkészült arra, hogy Magyarország teljes területéről fogadja, és kiemelkedő színvonalon szolgálja ki a beérkező hívásokat és információigényeket.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.