Üzleti tippek

A NAV tömegesen zárhat be cégeket

FN24
FN24

2014. 06. 17. 11:14

Nem elég egy papírlapon kifüggeszteni a vállalkozás nevét a cégbírósághoz székhelyként megjelölt címen.

Korábban a témában:

Az adózónak rendelkezésre is kell állnia arra az esetre, ha az adóhatóság megvizsgálja a székhely valódiságát – derül ki a Kúria nemrég hozott ítéletéből. Az Adózóna.hu szerint a döntés miatt vállalkozók százezrei kerülhetnek bajba.

Vállalkozói csiki-csuki

Az adózási portál egy olyan esetről számolt be, amikor az elsőfokú adóhatóság vizsgálta a felperes székhelyének valódiságát. Megállapította, hogy a székhelyet cégtábla nem jelzi, a helyszínen a felperest nem lehet fellelni, az ingatlan kezelője nem ismeri a felperest. Erre tekintettel első fokon jogerős határozattal (az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 24/A § (1) bekezdés b) pontja alapján) elrendelte a felperes adószámának felfüggesztését.

A felperes 2011. augusztus 31-én előterjesztette az adószám felfüggesztésének megszüntetése iránti kérelmet. A felfüggesztés okát elismerte, és bejelentette, hogy a törvényes működést a székhely más címre történő áthelyezésével helyre kívánja állítani. A későbbiekben viszont visszavonta a társaság cégnyilvántartás-változás bejegyzésére irányuló kérelmét.

Az elsőfokú adóhatóság újabb székhelyvizsgálatot tartott az eredeti címen. Ekkor egy A4-es papíron volt kifüggesztve, hogy a felperes az adott helyen működik, de az elhanyagolt állapotú épületben senkit nem találtak az ellenőrök. Ezért az elsőfokú hatóság, az alperes által helybenhagyott határozatával elutasította a kérelmet.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.